De Zorggroep zoekt een

Manager Thuis, Groene Kruis Ondersteuning Thuis

Dienstverband

32 uur/week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Beesel Echt Maasbracht Nederweert Helden Herkenbosch Roermond Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woonzorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Ondersteuning Thuis is onderdeel van Groene Kruis Thuiszorg en biedt professionele ondersteuning binnen de WMO en WLZ voor ouderen en kwetsbare burgers. Samen met wijkverpleging bieden wij zorg- en ondersteuning op maat zodat mensen zo lang mogelijk gelukkig, veilig en gezond thuis kunnen blijven wonen. Wij streven ernaar dat onze cliënten zo lang als kan de touwtjes zelf in handen kunnen houden. Welbevinden en zingeving in het leven van cliënten vinden we erg belangrijk. Daarom is er altijd een goede samenwerking tussen mantelzorgers, familie van cliënten en andere zorgverleners. Wij willen als maatschappelijke partner in het sociaal domein bijdragen aan vitale gemeenschappen. Vanuit onze strategische koers zal onze focus steeds meer gaan verschuiven van zorg naar welzijn. Om dit te bereiken werken wij op innovatieve en effectieve wijze samen met partners om vernieuwende ondersteuningsvormen te ontwikkelen en nieuwe paden te bewandelen die de zorg toekomstbestendig maken.

Wat wordt jouw functie?
Binnen Ondersteuning Thuis ben jij samen met een collega resultaatverantwoordelijk voor alle dienstverlening binnen dit bedrijfsonderdeel.
Bij Ondersteuning Thuis werken bijna 200 medewerkers in 12 verschillende gemeenten. Dit wordt aangestuurd door twee managers met regio gebonden aandachtsgebieden (Noord- en Midden Limburg). Zij werken nauw samen met de Manager Thuis die verantwoordelijk is voor Zorggroep brede ontwikkeling en samenwerking binnen het sociaal domein. Vanuit deze ‘driepoot’ willen we verder gaan bouwen naar de toekomst.
Als Manager Thuis ben je onderdeel van het management team Groene Kruis Thuiszorg. Je rapporteert direct aan de Directeur Thuis.

Jouw focusgebied omvat heel Midden Limburg en hieronder vallen 4 locaties dagbesteding, 5 locaties huiskamerplus , 4 teams thuisbegeleiding, het ouderenwerk in de gemeente Roerdalen en de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Midden Limburg. Jij bent als manager verantwoordelijk voor duurzame en toekomstbestendige ondersteuningsvormen in nauwe samenspraak met de onderdelen van De Zorggroep en externe partijen. Je handelt met integriteit en vanuit een onafhankelijke beroepshouding. Belangrijk is een focus op het primaire proces, zowel op inhoud als bedrijfsvoering. Je hebt aandacht voor je medewerkers vanuit situationeel leiderschap.
Je neemt makkelijk initiatief om te komen tot contact in het sociaal domein en bouwt samen met anderen aan bestaande en nieuwe netwerken.

De functie van Manager Thuis is een afwisselende en uitdagende functie waarin jij samen met medewerkers en partners resultaatgericht aan de slag gaat. Medewerkers werken in zelforganiserende teams en jij bent hun eerste aanspreekpunt vanuit de lijn. Om onze ontwikkelopdrachten nóg beter uit te kunnen voeren werven wij op korte termijn ook een aantal coaches. Verder wordt je ondersteund door een supportteam met daarin de expertises financieel, HR, kwaliteit en administratie.

Wie ben jij?
Jij bent een bevlogen, doel georiënteerde en faciliterende manager met een ondernemende mentaliteit. Je beweegt je soepel in netwerken waar verschillende belangen spelen en durft hierin lef te tonen vanuit de ambitie van de Zorggroep. Je bent een inspirator die mensen in hun kracht kan zetten en persoonlijk leiderschap stimuleert. De waarden ‘gedurfd, gedreven en oprecht’ zijn je op het lijf geschreven en dit komt ook terug in je gedrag. Je hebt ambitie en visie en weet beiden om te in zetten in resultaat. Je bent integer, mensgericht, innovatief en communicatief sterk, toont karakter en hebt ervaring opgedaan in het sociaal domein.
Functie specifieke eigenschappen:

 • Verbinder / bruggenbouwer
 • “Ondernemend” met lef en visie
 • Standvastig / daadkracht
 • Resultaatgericht
 • Flexibel
 • Stressbestendig
 • Coachend leiderschap
 • Initiatiefrijk

Opleiding en werkervaring:

 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau
 • Relevante HBO (management)opleiding
 • Aantoonbaar ruime leidinggevende ervaring
 • Gevoel voor het politieke en bestuurlijke krachtenveld en de maatschappelijke omgeving waarin wordt geopereerd
 • Ervaring met verandermanagement
 • Kennis van ontwikkelingen in het sociaal domein en relevante wet- en regelgeving.

Van externe kandidaten ontvangen wij graag bij indiensttreding een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat hebben wij te bieden?
Wij bieden een dienstverband voor 1 jaar (met mogelijkheid tot verlenging) en een contractomvang van gemiddeld 32 uur per week. Aanvang vanaf 1 juni 2021.
Als Manager Thuis schalen wij je in op basis van cao VVT, FWG 65, met een salaris van maximaal € 5.584,67 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Daarnaast kent de Zorggroep een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?
Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Danielle Golsteijn, Manager Thuis, op 06-14378353 of via danielle.golsteijn@dezorggroep.nl.
Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Marije van Delft via marije.van.delft@dezorggroep.nl.
De selectieprocedure bestaat uit 2 rondes.

 • De gesprekken van de eerste ronde vinden plaats op maandag 22 of dinsdag 23 maart tussen 14.30 uur en 17.30 uur in Blerick.
 • De gesprekken van de tweede ronde vinden plaats op donderdag 25 maart tussen 10.00 uur en 12.30 uur in Roermond.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.