Maastricht UMC+ zoekt een

Manager Vakgroep Verpleegkunde

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als manager van de Vakgroep Verpleegkunde heb je een dynamische en uitdagende functie. Je krijgt de kans een substantiële bijdrage te leveren aan de innovatie en doorontwikkeling van de Vakgroep Verpleegkunde. Samen met de Directeur Verpleegkunde en de Directeur Bedrijfsbureau bepaal je mede de meerjaren strategie voor de Vakgroep Verpleegkunde en heb je een belangrijke rol in de realisatie van deze strategie. Hierbij vormen de strategische MUMC+ doelen het kader. Je geeft sturing aan projecten waarin onderdelen van het ontwikkelplan worden uitgevoerd. De projecten hebben een organisatie breed, afdeling overstijgend en multidisciplinair karakter.

Je geeft direct leiding aan de verschillende teams en afdelingshoofden die behoren tot de Vakgroep Verpleegkunde: Staf, verpleegkundig specialisten en specialistisch verpleegkundigen, coördinatie avond- en nachthoofden.

Je draagt in belangrijke mate bij aan de professionalisering en innovatie van de Vakgroep Verpleegkunde en het verpleegkundig vak. Evidenced Based Staffing & functiedifferentiatie, borging verpleegkundige kwaliteit en veiligheid en de harmonisatie van verpleegkundige processen van de totale verpleegkundige zorg zijn actuele thema’s. Samen met de Directeur Verpleegkunde draag je de visie van de Vakgroep uit, zowel binnen de MUMC+ organisatie als daarbuiten.

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau verkregen door ervaring en/of opleiding. Je hebt vanuit je achtergrond en ervaring een duidelijke visie op verpleegkundig beleid. Je hebt ervaring met (of wil je verder ontwikkelen in) het aansturen van teams en leiden van projecten.

Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden voor het geven van leiding en coaching van medewerkers, collegiale afstemming en advisering. Daarnaast ben je vaardig in het enthousiasmeren van en de verbinding leggen met medewerkers op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent in staat de juiste zaken in beweging te krijgen en haalt veel voldoening uit het realiseren van plannen. Verder ben je iemand die kan prioriteren, ben je resultaatgericht en beschik je over een groot doorzettingsvermogen.

Je hebt ervaring in strategie- en beleidsontwikkeling en kan zowel zelfstandig als in multidisciplinair (project)verband samenwerken. Tenslotte beschik je over een uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van beleidsadviezen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De Expertise-eenheid Vakgroep Verpleegkunde draagt inhoudelijke verantwoordelijkheid voor het vakgebied verpleegkunde en coördineert alle activiteiten en initiatieven met betrekking tot de professionele ontwikkeling en beroepsuitoefening binnen het verpleegkundig domein. Het accent binnen de Vakgroep ligt op een krachtige en toonaangevende beroepsontwikkeling. Als manager behoor je tot het management van de Vakgroep Verpleegkunde en geef je leiding aan de staf en het secretariaat. We verwachten van je dat je proactief, enthousiast, resultaatgericht aan de slag gaat en zelf ook kansen ziet om het team te ondersteunen. We bieden je een dynamische werkomgeving met een vakgebied dat volledig in ontwikkeling is en een team van bevlogen collega’s. We moedigen je aan door te groeien in je functie.
Je komt te werken in een gezonde, professionele en dynamische werkomgeving waarin men optimaal gebruik kan maken van de aanwezige kennis, vaardigheden en deskundigheid. En een omgeving waarin persoonlijke en professionele groei vanzelfsprekend is.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.337,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A12 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 23 september a.s. in de ochtend.