Maastro zoekt een

Manager zorg (bedrijfskundig)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

In deze functie maak je deel uit van het managementteam patiëntenzorg van Maastro, dat integraal verantwoordelijk is voor de organisatie en uitvoering van de patiëntenzorg en het vastgestelde (medische) beleid van Maastro. Samen met een collega manager zorg, de medisch manager (radiotherapeut-oncoloog) en het hoofd fysica innovatie (klinisch fysicus radiotherapie) zorg je dat aan alle randvoorwaarden wordt voldaan voor een effectieve en efficiënte behandeling van de patiënt. Deze functie wordt als formatie-uitbreiding (tijdelijk van 4 naar 5 MT leden) ingevuld ter voorbereiding op de pensionering van een van de huidige managers zorg (voorzien begin 2021).

Jouw werkzaamheden bestaan uit het optimaliseren en realiseren van een kwalitatief hoogwaardige en efficiënte bedrijfsvoering van de patiëntenzorg binnen Maastro. Je bent een stevige gesprekspartner voor de Raad van Bestuur en de directeur Patiëntenzorg, aan wie je rechtstreeks rapporteert.

De werkzaamheden richten zich enerzijds op het leidinggeven aan het patiëntenzorgproces en anderzijds op het mede vormgeven aan de visie en de koers van de organisatie. Je hebt daarbij een duidelijke visie op patiëntenzorg in een “hightech cure” organisatie en weet de vertaalslag te maken van strategisch beleid naar tactische en operationele uitvoering en kunt vroegtijdig anticiperen op knelpunten in de bedrijfsvoering van de patiëntenzorg. Je bent in staat management vraagstukken proactief om te zetten in gedragen beleids- en implementatieplannen.

Jouw kennis van logistiek, financiën, HR, IT en kwaliteitsmanagement integreer je met de expertise van je collega’s op het vlak van medisch en fysisch beleid. Samen met de hoofden van de stafdiensten ontwikkel je beleid om knelpunten, bijvoorbeeld op het vlak van personeelsvoorziening, op te lossen.

Werklocatie:  Maastricht.

Startdatum: zo snel mogelijk.

We zoeken een ervaren manager met goed zicht op de inrichting van organisaties en bedrijfsprocessen en brede kennis van en ervaring met bedrijfsvoering, financieel economische vraagstukken, organisatieontwikkeling, complexe veranderprocessen en het coachen van professionals.

Je hebt een afgeronde academische opleiding op het vlak van management of bedrijfskunde, aangevuld met opleidingen op het gebied van veranderkunde en aantoonbare ervaring met verandermanagement.  Daarnaast breng je aantoonbare en meerjarige succesvolle leidinggevende ervaring op tactisch en strategisch niveau mee, bij voorkeur in een (complexe) academische zorgsetting. Je hebt ruime ervaring in het leiden van stevige projecten, bijvoorbeeld op het gebied van organisatieverandering. Daarnaast ken je de principes van lean management en heb je ervaring in het toepassen daarvan bij de inrichting van zorgprocessen.

Op de volgende competenties en persoonlijkheidskenmerken wordt nadrukkelijk een beroep gedaan:

•   Visie op inrichting en sturing van een dienstverlenende organisatie;

•   Analytisch en strategisch vermogen;

•   Situationeel leidinggeven, met een sterke nadruk op coachend leidinggeven;

•   Netwerker;

•   Straalt gezag uit;

•   Betrouwbaar en respectvol;

•   Verbindend vermogen;

•   People manager;

•   Kan opereren in een complexe omgeving waar belangen soms als strijdig worden ervaren;

•   Consistent en tactvol;

•   Communicatief vaardig.

 

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende baan bij een dynamische organisatie die het patiëntbelang en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.
  • Een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week voor onbepaalde tijd op basis van de CAO Ziekenhuizen.
  • Een marktconform salaris op basis van FWG schaal 75 en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen. Tevens kan er (onder voorwaarden) gebruik worden gemaakt van een verhuiskostenregeling.
  • De ligging van Maastro in Maastricht is ideaal. De Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Tegelijkertijd ligt Maastro op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de omliggende dorpen. Hier werken brengt het leven in balans; geen tijdsverspilling aan files en dicht bij natuur en cultuur. In het weekend ervaar je met een uurtje rijden het ultieme vakantiegevoel en bezoek je steden als Keulen, Luik, Aken of Brussel. Kies je ervoor om wat verder weg te gaan wonen? De trein stopt praktisch voor de deur!

 

Meer informatie over de vacature?

Neem gerust contact op met Maria Jacobs, Raad van Bestuur. Zij is bereikbaar via het secretariaat Raad van Bestuur via ons centrale telefoonnummer +31 (0)88 – 4455600 of via e-mail: secretariaatrvb@maastro.nl Meer informatie over Maastro is ook te vinden via www.maastro.nl

 

Over Maastro: Maastro is een zelfstandig instituut dat de bestralingsbehandeling van kankerpatiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Tevens behandelt Maastro sinds januari 2019 in haar nieuwe protonentherapiecentrum patiënten uit geheel Zuidoost Nederland met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

 

Solliciteren? Je motivatiebrief en CV kun je voor 5 maart 2020 uploaden via onze website www.maastro.nl. Een selectie-assessment en vergewis-onderzoek (referentie check en VOG aanvraag) maken deel uit van de procedure.