Sevagram zoekt een

Mbo-verpleegkundige die houdt van een uitdaging!

Dienstverband

Uren in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg

Kijk jij graag verder dan de gebruikelijke kaders en word jij vrolijk van onze unieke manier van zorg verlenen? Dan worden wij vrolijk van jou!

Wij zoeken als aanvulling op ons team binnen Molenpark een betrokken:

Mbo-verpleegkundige

Wat biedt locatie Molenpark:

Molenpark biedt voornamelijk kleinschalige en mensgerichte zorg binnen een huiselijke en veilige omgeving die zich kenmerkt door maximale vrijheid. Binnen de locatie wonen met name mensen met een vorm van dementie die continu onze zorg, aandacht en ondersteuning nodig hebben. De zorg voor mensen met een dementie en soms ook onbegrepen gedrag maakt in de komende jaren een ontwikkeling door. Molenpark investeert dan ook in het door-ontwikkelen van een therapeutisch leefklimaat waarbinnen we de zorg voor mensen met onbegrepen gedrag zo optimaal mogelijk kunnen vormgeven. En jij ziet dit echt als een uitdaging!

Het werken binnen Molenpark is nét even anders dan dat in de meeste verpleeghuizen. Hier werk je namelijk samen in en met een uitgebreid team met collega’s met verschillende opleidingsachtergronden en daarin heb jij als mbo-verpleegkundige een cruciale rol. In Molenpark kun je dan ook niet alleen doorgroeien in het verpleegkundig vak maar vooral ook leren welke specifieke zorg bewoners met een cognitieve stoornis nodig hebben. Hierbij staat vaak niet alleen de primaire verzorging voorop maar investeren we vooral in het herstel, welzijn en geluk van onze bewoners.

Als mbo-verpleegkundige heb jij hierin een belangrijke rol. Je werkt overkoepelend op het cluster woningen waaraan jij verbonden bent. Je hebt als verpleegkundige de zorginhoudelijke verantwoordelijkheid over ongeveer 44 bewoners en werkt hiervoor samen met ongeveer 40 collega’s in verschillende functies. Je werkt regelmatig mee op de werkvloer maar vervult hiernaast vooral afwisselende en uiteenlopende taken. Dit zorgt ervoor dat het werken als verpleegkundige in Molenpark uniek en afwisselend is en echt geen dag hetzelfde is.

Naast je verantwoordelijkheid voor een cluster werk je vanuit de inhoud van je vak samen met de andere verpleegkundigen binnen Molenpark en ben je vaak als aandachtfunctionaris verantwoordelijk voor een of meerdere aandachtsgebieden (denk aan HIP, medicatie, scholing en opleiding, onbegrepen gedrag etc.)

Omdat we het belangrijk vinden dat onze teams zo zelfstandig mogelijk kunnen en durven werken kun je je ook op het gebied van coachende vaardigheden sterk ontwikkelen. Als mbo-verpleegkundige werk je dan ook nauw samen met de Coördinator Zorg en Welzijn en samen zijn jullie de eerste verbinding tussen je team en je manager. Je krijgt hierin veel vrijheid om binnen de gestelde kaders met je team en het welzijn van onze bewoners aan de slag te gaan. Dit zorgt ervoor dat je je ook op persoonlijk vlak verder kunt en mag ontwikkelen en alle ruimte krijgt om je talent te laten zien.

Molenpark investeert ook actief in het opleiden van nieuwe collega’s of het stimuleren van doorgroeimogelijkheden. Een van de clusters is ingericht als leeromgeving waarbinnen welzijnswerkers, helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen de kneepjes van het vak kunnen leren van ervaren collega’s. Andersom hopen wij onze visie op zorg nog beter te laten aansluiten op de toekomst door input van jonge professionals met een scherp oog voor innovatie. Als verpleegkundige vervul jij een belangrijk rol in het opleiden en begeleiden van leerlingen en draag jij er sterk aan bij aan de doorontwikkelingen van onze toekomstige collega’s.

Wat ga je onder andere doen:

 • Het coördineren en uitvoeren van het primaire zorgproces; voorbereiden en voorzitten van MDO’s, zorgdragen voor correcte dossiervorming, ondersteunen en begeleiden van collega’s in complexe situaties, tijdens boventallige dienst eerste aanspreekpunt zijn;
 • Jij bent verantwoordelijk voor het inrichten, organiseren en uitvoeren van de klinische kant van onze zorg;
 • Er zijn meerdere aandachtsgebieden waarin jij het voortouw mag en kan nemen om de kwaliteit van onze zorg nog verder te optimaliseren;
 • Je werkt nauw samen met andere disciplines zoals psychologen en artsen maar ook maatschappelijk werkers en (vak-) therapeuten;
 • Doordat jij dé inhoudsdeskundige bent heb je een belangrijke invloed op de doorontwikkeling van zowel proces, beleid en de kwaliteit van zorg binnen Molenpark en geef je gevraagd en ongevraagd inhoudelijk advies aan de managers en Coördinatoren Zorg en Welzijn.

Wie ben jij?

 • Je bent daadkrachtig, enthousiast en hebt de creativiteit en energie om buiten bestaande kaders te denken én doen;
 • Je bent een betrokken en betrouwbare collega en voelt je verantwoordelijk voor het primaire proces in zijn volledige omvang;
 • Jij bent in staat om anderen te motiveren en vanuit een positieve instelling in beweging te krijgen;
 • Je hebt de nodige kennis en ervaring in huis op het gebied van processen binnen de zorg en kunt je nieuwe processen snel eigen maken;
 • Jij bent mbo-verpleegkundige met een geldige BIG-registratie (of de bereidheid/het vooruitzicht deze op korte termijn te behalen). Ook als je er een tijdje uit bent geweest maar je helemaal herkent in onze tekst nodigen we je van harte uit te solliciteren. 

Zo maken wij het verschil!

 • Je krijgt de ruimte om uit te blinken in je kunnen en het voortouw te nemen;
 • Je komt te werken op een grote locatie met ruim 120 bewoners en 140 collega’s waarbij jij het eerste aanspreekpunt bent binnen je cluster;
 • We bieden een open en informele werkplek waar ook gelachen mag worden en je altijd een warm welkom krijgt;
 • Veel ruimte voor opleidingen, trainingen, cursussen en persoonlijke ontwikkeling;
 • Salaris volgens FWG 45 CAO VVT;
 • Contractmogelijkheden worden in een persoonlijk gesprek met de teammanagers afgestemd;
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Eerst kennismaken?
Wil je, voordat je solliciteert, liever van een van onze verpleegkundigen zelf horen hoe zij het werken binnen Molenpark ervaren? Ook dat kan, mail dan naar Elise Brouwers, mbo-verpleegkundige (elise.brouwers@sevagram.nl).

Matchen we?
Ben jij ervan overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie. Vertel ons in ieder geval welke relevante werkervaring je hebt en waarom je nou juist bij ons wilt komen werken. Eerst nog wat vragen? Dan staan Evi en Lilian teammanagers zorg, je graag te woord.

*Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
**Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.