Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding B (Gedragscomplex) regio Midden- en Noord-Limburg

Dienstverband

8-28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Gedragscomplex)

Karakter gezocht voor het werken in de gehandicaptenzorg! Kun jij iemand verstaan zonder woorden? Zoek jij werk in de zorg waarbij beroep wordt gedaan op jouw sterke persoonlijkheid en improvisatievermogen? Waar je van je collega’s op aan kunt en waar elke dag nieuwe uitdagingen biedt? Wil jij graag aan de slag met onze doelgroep cliënten met complex gedrag? Lees dan verder!

Voor onze Beschermd Wonen locaties, zowel op ons terreinen Savelberg in Koningslust (Noord-Limburg) als in Heel (Midden-Limburg), hebben wij voortdurend een vacature voor:

Medewerker Begeleiding B (gedragscomplex)
Contract voor onbepaalde tijd, aantal contracturen (8-28 uur) in overleg.

Zo ziet jouw baan eruit
Als medeweker begeleiding B begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt samen met een collega. Je hebt dus altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken.

Als medewerker begeleiding B geef je op een consequente manier uitvoering aan de hulpvragen die in het begeleidingsplan van de cliënten zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht.

Locatieprofiel 
Op onze mooie en sfeervolle terreinen in Koningslust en Heel zijn diverse soorten woongroepen en dagbestedingen te vinden. Naast een groot aantal ‘reguliere’ woongroepen hebben wij diverse gedragsgroepen, zogenoemde ‘gedragscomplexe’ groepen.

In deze woongroepen wonen cliënten met verschillende niveaus van functioneren, de verstandelijke beperking wordt gecombineerd met psychiatrische ziektebeelden en gedragsproblematiek, waarbij te denken valt aan (een combinatie van) autisme, bipolaire stoornis en destructief gedrag. Elke gedragscomplexe locatie (en individuele cliënt)  is weer anders qua niveau, leeftijd, samenstelling, mate van verzorging en soort huisvesting. Individuele benadering van de cliënten is het uitgangspunt van de zorgverlening.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 1.963,- en € 2.902,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • Een vast dienstverband op basis van 8-28 uur per week als medewerker begeleiding B;
  • Flexibele werktijden;
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?
Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en heb je doorzettingsvermogen. Vertoont een cliënt agressief gedrag? Dan treed je consequent op om de rust terug te brengen. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, sph of pedagogiek;
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 
Interesse? Solliciteer  via de knop "Solliciteer naar deze functie".

Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij leidinggevende zorg, Rogér Pubben via telefoonnummer 06-30950785. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.