Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg Anjerhof 2 (moeilijk verstaanbaar gedrag-EVB)

Dienstverband

32

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Sittard Beek Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben jij in staat om onze cliënten een mooie dag invulling te geven? Kun jij de rust, stabiliteit en veiligheid bieden die onze bewoners nodig hebben? Ben jij graag onderdeel van een team waarin je op elkaar moet kunnen bouwen en vertrouwen? Reageer dan snel!

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een nieuwe collega op onze woonvoorziening Anjerhof 2 in combinatie met dagbestedingslocatie de Schakelgroep in Heel voor de functie van:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB) ( V05.10)

Vast dienstverband 32 uur per week

Zo ziet jouw baan er uit

Anjerhof 2 is een onderdeel van 4 gekoppelde woningen op ons moderne terrein in Heel. Hier wonen 9 cliënten, in leeftijd variërend tussen de 18 en 74 jaar in een beschermde setting.

Onze cliënten zijn bijzondere mensen, die de wereld anders zien en ervaren dan anderen en daar dan ook anders op reageren. Deze mensen hebben een ontwikkelingsniveau van maximaal 5 jaar, wat betekent dat zij zich op andere manieren uitdrukken. De bewoners zijn allemaal mobiel, maar door hun ontwikkelingsniveau is ondersteuning in de ADL een taak die bij alle bewoners een rol speelt. De zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek.

De cliënten zijn matig tot ernstig verstandelijk beperkt.We zijn volop in ontwikkeling, zowel als team en als locatie. Binnen het team is veel aandacht voor een ondersteunende, collegiale werkhouding zodat je op elkaar kunt bouwen en vertrouwen. Hier is een positieve werksfeer!Als medewerker begeleiding verzorg/ondersteun je de cliënten die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt samen met een collega. Je hebt dus altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht. 

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en heb je doorzettingsvermogen. Vertoont een cliënt agressief gedrag? Dan treed je consequent op om de rust terug te brengen. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk hierbij aan verzorgende IG, medewerker maatschappelijke zorg (MMZ), SPW of verpleegkunde.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking (EVB), autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
  • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, je staat stevig in je schoenen en kan consequent optreden
  • Een flexibele instelling en je kan werken in dag-, avond- en weekenddiensten (geen nachten)
  • Je bent creatief en proactief. Je zoekt, naast de reguliere begeleiding, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënten.

 Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.025,00 en € 2.993,00  bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband op basis van 32 uur per week als Medewerker Begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Dit kan tot en met 3 oktober 2021. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Sven Dekkers, recruiter, op telefoonnummer 0611129439.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.