Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding dagbesteding gehandicaptenzorg (moeilijk verstaanbaar gedrag)

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Wil jij op doordeweekse dagen in dagdiensten aan de slag op de dagbesteding in de gehandicaptenzorg? Kun jij iemand verstaan zonder woorden en weet jij rust en stabiliteit over te brengen? Zoek jij werk in de zorg waarbij een beroep wordt gedaan op jouw sterke persoonlijkheid en jouw empathische vermogen? Wil jij graag aan de slag met onze doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag? Lees dan snel verder!  

Voor onze dagbesteding Actief in Heel, gekoppeld aan woningen Cocon/Rank, hebben wij een vacature voor:  

Medewerker begeleiding Dagbesteding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag)  
24-36 uur per week, uren in overleg.  
(Bij 28 uur of meer is er een koppeling met diensten op de woongroep van Cocon of Rank) 
 

Zo ziet jouw baan eruit  
 
Als medewerker begeleiding gedragscomplex dagbesteding ontwikkel jij, vanuit de verschillende wensen en behoeftes, een passend activiteitenaanbod en vertaal je dit in een volledig dagbestedingsprogramma. Je begeleid de cliënten overdag zowel individueel als in groepsverband, bij de op de cliënt afgestemde activiteiten. Je krijgt energie van het bedenken en opzetten van passende nieuwe dagbestedingsactiviteiten. Hierin ben je de kartrekker, inspirator en motivator van het team!   

Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de kwaliteit van leven van de cliënten zo optimaal mogelijk is. Een zinvolle en betekenisvolle dag invulling kan hier sterk aan bijdragen. Binnen de mogelijkheden van de client streef je naar het vergroten van competenties en vaardigheden. Jij maakt met je team dagelijks het verschil voor onze cliënten! 

Omdat het gaat om cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en een ernstig, matige of lichte verstandelijk beperking, vraagt dit veel van jouw vermogen om de cliënten te leren aanvoelen en begrijpen. Daarbij zijn vertrouwen en veiligheid bieden belangrijk.   

Ga je minder dan 28 uur per week werken, dan ga je al je diensten op de dagbesteding werken (ma-vr tussen 9:45 en 16:00 uur). Wil je graag meer contracturen of fulltime werken? Dat kan, dan wordt je naast de uren op de dagbesteding ook ingezet in de opstart op de woning en draai je weekenden op de groep mee (om de week). 
 
 
Locatieprofiel  

Je gaat aan de slag op de dagbestedingsgroep Actief, welke gehuisvest is op dagbestedingslocatie De Speelman op ons terrein in Heel. Er worden diverse activiteiten met de cliënten ondernomen, zoals wandelen, zwemmen, maar ook koken of actief bezig zijn. We passen ons aan, aan de interesses en capaciteiten van de client, wat betekent dat er veel verschillende activiteiten mogelijk zijn. Wil een client graag industrieel werk doen, dan regelen we dat! Deze dagbestedingslocatie is volop in ontwikkeling, hiervoor ligt ook een mooie rol voor jou! 

De groep cliënten kenmerkt zich door moeilijk verstaanbaar gedrag en een ernstig, matige of lichte verstandelijk beperking. Ze komen onder andere vanuit de woonvormen Cocon en Rank, welke sinds dit jaar gevestigd in prachtige nieuwbouwlocaties in Heel. Neem vooral eens een kijkje om een beeld te kunnen vormen van deze woningen, collega’s en cliënten! Nieuwbouw Cocon & Rank in Heel opgeleverd | Daelzicht 
  

Dit bieden wij  

 • Een vast contract tussen 24-26 uur per week met dagdiensten op doordeweekse dagen OF een contract met uren tussen 28-36 uur met een combi met opstartdiensten of weekenddiensten op Cocon of Rank;  

 • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker begeleiding B;  

 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.  
   

Herken jij jezelf hierin?  

 • Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3, zoals een diploma SPW/MMZ-3, MDGO Activiteitenbegeleiding, (z-)verpleegkunde of vergelijkbaar;  

 • Jij bent geduldig, vriendelijk en straalt rust en vertrouwen uit;  

 • Je hebt affiniteit met moeilijk verstaanbaar gedrag;  

 • Affiniteit met verzorgende taken en dagbesteding;  

 • Je bent een vindingrijke collega met lef die initiatief durft te nemen en graag een kwalitatieve bijdrage levert aan een cliëntgericht team. 
   

Dit is Daelzicht  

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.  

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met de gedragscomplexe doelgroep? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werken-bij/gedragscomplex en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s! 
 

Belangstelling en solliciteren   

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, reageren kan uiterlijk op donderdag 25 augustus 2022. Meer weten over de vacature? Bel Toni Kroon, (vervangend) Leidinggevende Zorg, via  0629455126.   

 

Gesprekken worden gepland in overleg. 

 

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.   

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.