Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding EVB Gehandicaptenzorg Gedragscomplex / Moeilijk verstaanbaar gedrag

Dienstverband

12-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Medewerker Begeleiding EVB Gehandicaptenzorg Gedragscomplex / Moeilijk verstaanbaar gedrag

Voel jij cliënten met een verstandelijke beperking goed aan? Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg binnen een nieuw team? Perfect! Want de mensen in jouw woongroep kunnen niet altijd uitleggen hoe het met ze gaat. Als medewerker begeleiding ben jij dan ook een belangrijk persoon voor onze cliënt, doordat je jezelf weet te verplaatsen in de cliënt en de structuur biedt zie de cliënt nodig heeft.

Voor onze locatie Koningserf 12 op ons terrein in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding EVB (Gedragscomplex / Moeilijk verstaanbaar gedrag)
Mogelijkheid voor contract tussen 12-36 uur, Koningslust (Noord-Limburg)
 

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding op deze locatie begeleid en verzorg je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. De cliënten hebben een zeer laag ontwikkelingsniveau, waardoor de begeleiding van ADL en de verzorging nagenoeg helemaal moeten worden overgenomen. Het individueel belang van de cliënt staat centraal. De begeleidingsstijl is erop gericht zoveel mogelijk aan te sluiten bij het cognitieve en sociaal-emotionele niveau van de cliënt, waardoor preventief ingestoken kan worden op prikkelverwerking en regulatie. Als medewerker begeleiding ben je dan ook continu aan het observeren en volg je de interventies vanuit het signaleringsplan. Hierdoor kunnen het psychisch en fysiek welbevinden van onze cliënten optimaal vormgegeven worden. We maken bijvoorbeeld gebruik van picto’s/verwijzers, sensorische activiteiten en het bieden van nabijheid.

Je werkt altijd samen met een collega. Als Medewerker Begeleiding geef je op methodische wijze mede uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Je stemt af samen met de (Coördinerend) Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt.
 

Locatieprofiel

Koningserf 12 is een woonvoorziening voor 6 cliënten die intensieve zorg nodig hebben op ons terrein in Koningslust. Onze cliënten functioneren op (zeer) ernstig tot matig verstandelijk beperkt niveau. Daarnaast is er sprake van een (zeer) lage sociaal-emotionele ontwikkeling en bijkomende gedragsproblematiek. Hierbij kun je denken aan autisme, automutilatie, verbale en fysieke agressie en prikkelverwerkingsproblematiek. Op ons mooie terrein vind je naast de woonlocaties ook de medische dienst en diverse mogelijkheden voor dagbesteding. Onze cliënten maken dan ook gebruik van deze dagbesteding op het terrein.

Binnen team Koningserf 12 zijn wij bezig met de opbouw van een nieuw team. Naast het doel om te kijken naar de client, willen we binnen Koningserf 12 ook kijken naar de medewerker. Door te zorgen dat die aandacht in juiste balans is, kunnen wij de zorg bieden die we voor ogen hebben. Lijkt het je leuk om daar mee vorm aan te geven, dan is dit de juiste uitdaging voor je.

Daarnaast hebben we binnen het team volop aandacht voor de expertiseontwikkeling met mogelijkheden tot scholing. We willen immers allemaal steeds beter worden in ons vak, en iedere dag weer betere zorg bieden aan de cliënten op deze woongroep. Wij zijn dan ook op zoek naar collega’s die met hetzelfde enthousiasme en de juiste spirit willen bijdragen aan de kwaliteit van zorg op deze woongroep.
 

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding B.
 • Een vast dienstverband bij Daelzicht voor 12-36 uur per week.
 • Flexibele diensten in overleg (geen slaapdiensten).
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
   

Herken jij jezelf hierin?

 • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3 zoals een diploma MMZ-3, SPW-3. Een mbo-4 of hbo-diploma zoals SPH, Social Work of HBO-V passen ook prima.
 • Affiniteit met gedrags- en psychiatrische problematieken, je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren.
 • Je bent alert (met oog op het voorkomen van escalaties) en kunt je verplaatsen in anderen.
 • Je kunt een duidelijke structuur bieden en je hebt een rustige en stabiele persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat.
 • Je kunt zowel dagdiensten als avond- en weekenddiensten draaien (geen nachten), en stelt je hierin flexibel op.
 • Je ziet het als een uitdaging om een nieuw team vorm te geven en loopt daarin voorop?
   

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’,. Wil je graag meer weten, een rondleiding, een dienst meekijken voordat je solliciteert, om zo een beter beeld te krijgen bij de locatie? Bel gerust eens met Erik van den Ekker (projectleider zorg via 0615857831) voor een afspraak, hij vertelt of laat je graag meer zien over de locatie. Bij vragen over de procedure kun je bellen met Frank Dullens, recruiter via 0611179029.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.


Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.