Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg - Dagbesteding

Dienstverband

18 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ga jij graag aan de slag met onze cliënten? Vind jij het belangrijk dat zij, ondanks hun beperkingen, deelnemen aan een passende en zinvolle dagbesteding.  Daagt het jou uit om het beste uit de mogelijkheden van de cliënten te halen? Dan hebben wij een interessante vacature. 

Wij zijn voor dagbesteding De Prikkel in Koningslust op zoek naar een  

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (dagbesteding)  

Werktijden op doordeweekse dagen tussen 9.30 en 16.00 uur Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 uur voor de periode 1 juni t/m 31 oktober 2022. 

Zo ziet jouw baan eruit 

Als medewerker begeleiding bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als medewerker begeleiding ben je iemand die zelfstandig initiatieven kan nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden.  

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert. Je hebt affiniteit met cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en/of meervoudige complexe beperking en je vindt het geen probleem om verzorgend met de cliënten bezig te zijn. 

Locatieprofiel  

De Prikkel is een onderdeel van ons terrein Savelberg in Koningslust. Het centrum biedt belevingsgerichte dagbesteding aan cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en/of meervoudige complexe beperking. Er worden zowel groeps- als individuele activiteiten geboden. Uitgaande van het persoonlijk plan van de cliënt worden diverse activiteiten geboden, vooral belevingsgerichte en sensopathische activiteiten. Tevens worden er ondersteunende activiteiten geboden zoals beweging, diersnoezelen en muziek. 

Dit bieden wij 

  • Een salaris volgens inschaling FWG 35 tussen € 2.110 en € 3.009 bruto per maand op basis van 36 uur 
  • Voorlopig een tijdelijk contract van 18 uur per week. Gemiddeld 3 diensten per week.  Aansluitend bekijken wij graag samen met jou of een van de gevarieerde mogelijkheden bij Daelzicht past bij jouw loopbaanwensen. 
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken. 

Herken jij jezelf hierin?  

  • Een relevante afgeronde MBO-opleiding in de richting van zorg en welzijn, op minimaal niveau 3 zoals MMZ, SPW, SPH, Social Work, Activiteitenbegeleiding. 
  • Je hebt affiniteit en ervaring met diverse vormen van dagbesteding en kan je snel de nodige (nieuwe) vormen eigen maken;  
  • Je kijkt naar de mogelijkheden van de cliënt en je hebt het vermogen om andere vaardigheden aan te leren/over te brengen; 
  • Je bent van maandag t/m vrijdag beschikbaar van 09.30-16.00 uur. 

Dit is Daelzicht 

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Belangstelling en solliciteren  

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’ Voor meer informatie kun je terecht bij Marte Kehrens 06-30130627. 

De sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. 

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd. 

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.