Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Dagbesteding - grotendeels doordeweekse dagdiensten))

Dienstverband

28-30

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Zoek jij een uitdagende baan in de gehandicaptenzorg waar geen dag hetzelfde is en heb jij affiniteit met psychiatrische ziektebeelden en complex gedrag? Is grotendeels werken op doordeweekse dagen in dagdiensten voor jou een ideaal vertrekpunt? Werk jij graag (vooral) op een dagbesteding en daarnaast deels op een woongroep (opstarten)? Grijp dan je kans en reageer op deze boeiende vacature!

Voor dagbesteding Creatief op ons instellingsterrein in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Dagbesteding)

28-30 uur p.w., vast contract, FWG 40, grotendeels doordeweekse dagdiensten

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding (moeilijk verstaanbaar gedrag) begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samenwonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Waar mogelijk streef je samen met de cliënt naar verbetering van (sociale) omstandigheden en vaardigheden.

Je bent overwegend op de dagbesteding actief als 'ankerpunt', dit houdt in dat je kartrekker bent van de dagbesteding samen met je collega 'ankerpunt'. Hierbij verzorg je een dag invulling passend bij de visie van dagbesteding Creatief. Je werkt door de week dagdiensten en incidenteel een avond- of weekenddienst. Jij maakt met je team dagelijks het verschil voor onze cliënten!

Locatieprofiel 

Woongroep Anjerhof 4

Onze cliënten zijn stuk voor stuk bijzondere mensen met hun eigen (gedrags-)specifieke behoeften en aansturing. Hun zorgvragen zijn zeer divers en gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliënten zijn ernstig tot matig verstandelijk beperkt.

Anjerhof 4 is een gekoppelde woning op ons moderne terrein in Heel. Hier wonen 9 cliënten, zowel mannen als vrouwen, die in leeftijd variëren tussen de 30 en 60 jaar.  Onze teams zorgen voor elkaar en zorgen er daardoor ook voor dat alle openvallende diensten zelf worden opgelost. Dat is vanwege onze cliëntengroep ook de beste en fijnste oplossing. Een paar keer per jaar wordt door de teams teambuilding georganiseerd, een goede manier om elkaar beter te leren kennen en een nog betere band met elkaar te krijgen.

Dagbesteding Creatief

Enkele cliënten van Anjerhof 4 gaan mee naar dagbesteding Creatief. De andere cliënten komen vanuit andere woongroepen werken bij Creatief. Wij geven structuur aan de cliënten door ze in de ochtend industrieel werk aan te bieden. In de middag staat alles in het teken van Creatief zijn. Wij bieden ze verschillende activiteiten aan, waarbij gelet word op de individuele doelen. Je bedenkt en begeleid verschillende activiteiten, waaronder schilderen, in de moestuin werken, wandelen en zwemmen. Hiernaast lunch je gezamenlijk met cliënten. Als ankerpunt verzorg je een zinnige dagbesteding voor de cliënten. Je draait deze dagbesteding samen met het andere ankerpunt en ondersteuning van de rest van het team.

Dit bieden wij

 • Een mooie werkplek in een stabiel en ervaren team.
 • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur passend bij de functie medewerker begeleiding b.
 • Direct een vast dienstverband in de functie van medewerker begeleiding B.
 • Een urencontract tussen de 28 tot 30 uur per week op basis van jaarurensystematiek, je hebt een jaarrooster en kunt een gedeelte van je diensten per maand zelf selecteren (‘picken’) via het roostersysteem.
 • Scholings- en cursusmogelijkheden via onze afdeling Leren en Ontwikkelen

Herken jij jezelf hierin?

 • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, bijv. MMZ3/SPW of Verzorgende IG. Een diploma op MBO-4 of bijvoorbeeld HBO (SPH, Social Work of Pedagogiek) sluit ook prima aan.
 • Een mentaliteit waarbij jij creatief en gemotiveerd graag de kar trekt van de dagbesteding.
 • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
 • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden.
 • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar (je draait geen nachten).
 • Zin in een nieuwe baan waar geen dag hetzelfde is!

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Rogér Pubben, leidinggevende zorg, op telefoonnummer 0630950785.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.