Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg Dagbesteding / Wonen (EVB -MVB - Gedragscomplex)

Dienstverband

28-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk

Heb jij werkervaring binnen de dagbesteding of begeleiding in de gehandicaptenzorg? Zoek jij een uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is en heb jij affiniteit met cliënten met een verstandelijke beperking die moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien? Wil jij je creativiteit kwijt? Grijp dan je kans en reageer op deze boeiende vacature!

Voor onze locatie Huybheide 5A in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg Dagbesteding/Wonen (Gedragscomplex EVB / MVB)

Deze vacature is in overleg in te vullen tussen de 28 en 32 uur per week. De verdeling van uren inzet is voor 80% binnen dagbesteding en 20% binnen wonen.

Locatieprofiel: 

Op Huybheide 5a wonen negen cliënten, die intensieve zorg behoeven. De zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliënten zijn ernstig tot matig verstandelijk beperkt. Uitdaging op deze afdeling is het constant zoeken naar een juiste balans tussen het ondersteunen en overnemen van de regie. Niet alle cliënten binnen Huybheide 5a hebben de mogelijkheid om bij een bestaande dagbesteding aan te sluiten. Daarom komt de dagbesteding naar hen toe.

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding gedragscomplex dagbesteding / wonen ontwikkel jij, vanuit de verschillende wensen en behoeftes, een passend activiteitenaanbod en vertaal je dit in een volledig dagbestedingsprogramma. Je begeleid de cliënten overdag zowel individueel als in groepsverband, bij de op de cliënt afgestemde activiteiten. Je krijgt energie van het bedenken en opzetten van passende nieuwe dagbestedingsactiviteiten. Hierin ben je de kartrekker, inspirator en motivator van het team!  Naast je regelmatige werktijden binnen de dagbesteding werk je gemiddeld één weekend per maand én enkele feestdagen per jaar mee in de begeleiding en verzorging op wonen Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de kwaliteit van leven van de cliënten zo optimaal mogelijk is. Een zinvolle en betekenisvolle dag invulling kan hier sterk aan bijdragen. Binnen de mogelijkheden van de client streef je naar het vergroten van competenties en vaardigheden. Jij maakt met je team dagelijks het verschil voor onze cliënten!

Herken jij jezelf hierin?

Je bent in staat om een dagbestedingsprogramma te ontwikkelen. Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt de cliënten goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en beschik je over doorzettingsvermogen. Vertoont een cliënt agressief gedrag? Dan treed je consequent op om de rust terug te brengen. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je: 

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, activiteitenbegeleiding, Social Work of pedagogiek;
  • Werkervaring met cliënten met overeenkomstige specifieke condities als autisme, complexe en/of psychosociale (on)mogelijkheden;  
  • Ervaring met dagbesteding is een pré.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 medewerker begeleiding B tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • Na een proeftijd van 2 maanden volgt direct een vast contract voor 28-32 uur per week;
  • Grotendeels regelmatige diensten;
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan via de knop "Solliciteer naar deze functie". Wil je voordat je solliciteert alvast wat meer beeld en gevoel bij deze functie krijgen? Bel gerust een keer met Leidinggevende zorg, Rogér Pubben via 06-30950785 of Frank Dullens (recruiter) via 0611179029.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.