Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg EMB

Dienstverband

24 - 30 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Een glimlach, daaraan heb jij genoeg om voldaan naar huis te gaan! Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? Ben jij een zorgverlener in hart en nieren die een passie heeft voor cliënten met een meervoudige beperking (EMB)? En ben jij op zoek naar een fijne werkplek waar je tijd kunt nemen voor je cliënten en waarin je mag meedenken over de manier van zorg om de cliënten een zo mooi mogelijke dag te bezorgen?

Voor onze locatie Huybheide 9-10 op ons instellingsterrein Savelberg in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (EMB)
vast contract voor 24-30 uur per week. Wijkt jouw beschikbaarheid hiervan af? We bespreken graag met je wat wel mogelijk is!   

Zo ziet jouw baan eruit

Hoe mooi is het dat jij je cliënten een fijne dag kunt laten beleven! Je doet dit door steeds opnieuw te kijken naar welke begeleiding/zorg dagelijks nodig is. Als Medewerker Begeleiding bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider en begeleiders bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Het behoud of zelfs een verbetering van de vaardigheden staat hierbij voorop. Gelukkig kost het jou geen moeite om activiteiten te verzinnen die de zintuigen blijven prikkelen.

De cliënten in jouw woongroep zijn in hun dagelijkse leven 24/7 van jou en je collega’s afhankelijk. Zij hebben een ernstig meervoudige beperking (EMB), zitten in een rolstoel en kunnen niet altijd vertellen hoe ze zich voelen. Observeren staat in jouw werk dus voorop. Door goed op te letten en je in te leven in je cliënt, weet je wat hij of zij je probeert duidelijk te maken. Of je nu bezig bent met de verzorging of buiten gaat wandelen met de rolstoel, je bent continu alert op hoe de cliënt zich voelt.

Locatieprofiel 

Huybheide 9 en 10 is een woongroep waar 12 rolstoel afhankelijke cliënten met een ernstige meervoudige beperking wonen. Belevingsgerichte zorg met oog voor detail zijn kenmerkend voor deze doelgroep. De nadruk ligt op het verzorgen van deze cliënten en in het aanbieden van belevenisgerichte activiteiten. Alle cliënten ontvangen een zinvolle dag invulling op de groep op ons sfeervolle terrein in Koningslust. Op de locatie zijn we voortdurend bezig om een slag te maken in het verder ontwikkelen van onze faciliteiten. Tijd en aandacht voor onze cliënten staat voorop. Wij organiseren dan ook onze werkzaamheden rondom de cliënt.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 35 tussen € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding A.
  • Een vast contract met flexibele diensten en invloed op je rooster (wisselende diensten, geen nachtdiensten).
  • Opleidingen en coaching om optimaal met deze doelgroep te kunnen werken.
  • Een werkplek waar jouw visie en inbreng m.b.t. goede zorg en fijne samenwerking van harte wordt ontvangen!

Herken jij jezelf hierin?

Empathisch vermogen is voor deze baan een must. Je voelt je cliënten maar ook hun familieleden die op bezoek komen, goed aan. Voor hen ben je een warme en vrolijke persoonlijkheid die een goede sfeer weet neer te zetten. Je bent ook flexibel en vindt het leuk dat je van tevoren niet weet hoe de dag gaat verlopen. Hoewel we uiteraard werken met hulpmiddelen, bijvoorbeeld til-liften, is het handig als je op deze plek fysiek fit bent Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn. Een diploma Verzorgende IG en/of Verpleegkundige past erg goed. Maar met een diploma MMZ-3 of SPW en affiniteit met verzorgende taken is je sollicitatie zeker ook welkom.
  • Affiniteit met de doelgroep en een passie voor het uitvoeren van verzorgende taken. Heb jij ervaring in de ouderenzorg? Ook dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Voor meer informatie kun je terecht bij Alfons Lormans, manager zorg, via 0627474131

We plannen graag in overleg met jou een gesprek om elkaar beter te leren kennen, ook als je nog twijfelt over deze functie.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.