Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (gedragscomplex)

Dienstverband

20 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij werken op doordeweekse dagen in regelmatige dienst en aan de slag bij de dagbesteding van de gehandicaptenzorg? Kun jij je makkelijk in onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag verplaatsen en weet jij rust en stabiliteit over te brengen?

Voor de dagbesteding Speelman Hout in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptezorg  (Dagbesteding -Gedragscomplex) 

20-28 uur per week, Heel (regio Roermond)

Zo ziet jouw baan eruit

De medewerker begeleiding geeft uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker begeleiding mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst. Professionele betrokkenheid en zelfstandig durven handelen zijn hiervoor onmisbare eigenschappen.

Wat betekent dat in de praktijk? Je dienst start op een woongroep. Hier zorg je voor ondersteuning bij de ADL en het ontbijt. Aansluitend ga je met de cliënten naar de Dagbesteding (open tussen 10.00 en 16.00 uur). Bij aanvang bespreek je samen met jouw collega’s eventuele bijzonderheden? Waar kunnen knelpunten ontstaan? Hoe ga ik slim om met ruimte en tijd?  Vervolgens ga je aan de slag met het dagbestedingsprogramma. Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor het zinvol invullen van de dag door middel van het aanbieden van allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan licht sorteer werk, bakken, tuinwerk, puzzelen etc. Daarnaast hebben wij oog voor voldoende beweging door het aanbieden van sport en spel.

Doordat je met een collega samenwerkt kun je altijd sparren over de beste manier om een bewoner in zijn huidige stemming te benaderen en ook om je eigen gedrag als medewerker begeleiding te spiegelen. Zelfreflectie en oog voor elkaar als collega’s vinden we binnen het team eg belangrijk. Je werkt in een jong en enthousiast team dat de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt qua ervaring en professionaliteit. Een dienst wordt afgesloten met een goede overdracht.

Locatieprofiel

Speelman hout is een dagbestedingslocatie waar cliënten met de ernstig tot matig verstandelijke beperking dagbesteding afnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden in het aanbod van activiteiten, het accent ligt op houtbewerken maar ook afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt  sorteerwerkjes of licht industrieel werk. Daarnaast is er tijd voor wandelen, snoezelen of een bakactiviteit. Op de dagbesteding is het belangrijk dat je voortdurend je aandacht weet te splitsen tussen het individu en de dynamiek in de groep. Het leren kennen en aanvoelen van de cliënten is dan ook erg belangrijk.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van medewerker begeleiding B.
  • Een vast contract voor, afhankelijk van jouw mogelijkheden, 20 tot 28 uur per week.
  • Werktijden zijn over het algemeen van 8.30 tot 16.00 uur op doordeweekse dagen. Samen met je collega’s zorg je er voor dat het rooster van de dagbesteding sluitend is.
  • Wil je meer uren werken (tot 30-32 uur per week) dan is een combinatie met werken op een woongroep als medewerker begeleiding B bespreekbaar.    
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?                                                                                                        

  • Werken met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en een ernstige verstandelijke beperking daagt jou uit. Je bent positief ingesteld en hebt affiniteit met dagbesteding.
  • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, denk hierbij bijvoorbeeld aan een opleiding Medewerker Maatschappelijk Zorg (mmz-3 of 4), SPW of (z)-verpleegkundige.
  • Je bent positief en open ingesteld en niet bang voor nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, Heb je vragen over de locatie en/of de vacature neem dan contact op met Rogér Pubben, leidinggevende zorg, via 0630950785.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg gepland worden

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.