Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg Gedragscomplex (MVB / EVB)

Dienstverband

24-30 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk

Wil jij graag aan de slag op ons mooie instellingsterrein in Koningslust? Wil jij je graag nog verder ontwikkelen binnen de gehandicaptenzorg en wil jij graag aan de slag met moeilijk verstaanbaar gedrag (mvg)? Wil jij als onderdeel van dit team iets moois neer gaan zetten voor onze cliënten op een recent betrokken woonlocatie? Lees dan snel verder want wij zoeken een medewerker begeleiding voor het team van Huybheide 17.

Voor onze woongroep Huybheide 17 op ons instellingsterrein in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg Gedragscomplex (MVB / EVB)
24-30 uur p.w., direct een vast contract


Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding (b) begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samenwonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Dit zijn dan ook cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling en de wil om hier iets moois neer te zetten voor onze cliënten is dan ook een absolute eis!

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Locatieprofiel 

Huybheide 17 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze wonen 8 (jong)volwassen cliënten (uitbreiding mogelijk tot 9). Naast een matig tot ernstige verstandelijke beperking is er bij de meeste cliënten die er wonen sprake van een vorm van autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en voor sommige cliënten moeten er ADL-taken worden overgenomen. Er komen ook meerzorg en 1-op-1 begeleidingsmomenten voor.Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. De woningen zelf zijn in juni 2020 opgeleverd en vormen de (tijdelijke) huisvesting op ons terrein in Koningslust. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en vormen de komende jaren het nieuwe thuis van onze cliënten.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 24-30 uur per week als Medewerker Begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-3, denk hierbij aan een diploma SPW/MMZ-3/4 of z-(verpleegkundige), ook met een hbo-diploma zoals SPH of Social Work nodigen we je graag uit om te solliciteren.
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt.
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar (je draait geen nachten).
  • Geen ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel in de GGZ of een andere zorgsector? Solliciteer gerust!  

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Interesse? Solliciteer via de knop "Solliciteer naar deze functie". Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Frank Dullens (recruiter) via 06-11179029. 

Sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.