Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg LVB-MVB

Dienstverband

20 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Zoek je een afwisselende baan en wil je werken met mensen met een verstandelijke beperking op een leuke woonlocatie in Sittard? Past het bij jou om de zelfstandigheid van de cliënt centraal te stellen en daarbij zoveel mogelijk ‘zorgen dat’ leidend te laten zijn in plaats van ‘zorgen voor’? Dan hebben wij een prachtkans voor jou!

Voor locatie Zuydstaete zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB-MVB)

in overleg 20- 28 uur -  Sittard – vast dienstverband  

Zo ziet jouw baan eruit

Je werkzaamheden zijn gericht op het begeleiden van bewoners in hun thuissituatie. De meeste bewoners hebben een dagbesteding/werkplek. Door middel van gesprekken over het verloop van hun dag, behouden van structuur, onderhouden van het appartement, en aansturen op overige taken begeleid je hen in hun dagelijks leven. Jij bent de professional waar een bewoner op kan vertrouwen. Je straalt rust, duidelijkheid en betrouwbaarheid uit. Je gebruikt je creativiteit om voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënt te zoeken. In ons werk sluiten we aan bij de zelfstandigheid van de bewoner.  

Als Medewerker begeleiding geef je op methodische wijze mede uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Je bent in staat, zowel individueel als in teamverband, begeleiding en/of ondersteuning te bieden aan de cliënt. Essentieel voor het uitvoeren van deze functie is dat je werkt vanuit de houding zorgen dat (faciliteren) in plaats van zorgen voor (verzorgen). Je bent iemand die stevig in zijn schoenen staat en klantgericht kan werken.

Locatieprofiel

Zuydstaete in Sittard is een woonlocatie met appartementen, waarbij ruim 30 cliënten wonen met een matig tot licht verstandelijke beperking. De appartementen zijn verdeeld over 3 verdiepingen. De doelgroep is divers. Er vindt zowel begeleiding als ook verzorging plaats.

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website: https://www.meewoonwinkel.nl/woonaanbod/wonen-zuydstaete-sittard

Dit bieden wij

  • De cao Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in de FWG schaal 35 (minimaal € 2.110,00, maximaal € 3.009,00 bruto op basis van 36 uur).
  • Een vast dienstverband af te spreken tussen de 20 en 28 uur per week (incl. 2 maanden proeftijd).
  • Flexibele diensten (dag-, avond-, slaap-, en weekenddiensten).
  • Opleiding en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

 Herken jij jezelf hierin?

  • Je bent communicatief vaardig en je kan makkelijk in- en externe verbindingen maken.
  • Je hebt een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3, zoals Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), SPW, Verzorgende IG (VIG), (z-) Verpleegkundige of SPH.
  • Jij kunt je goed aanpassen aan het niveau van de individuele cliënt. Jij weet wanneer je regie moet nemen of juist loslaten en het in eigen kracht zetten van cliënten staat voor jou voorop.
  • Je staat stevig in je schoenen, kent jezelf en hebt een prettige empatische manier van communiceren met zowel cliënten, sociaal netwerk van cliënten als collega’s.
  • Je werkt graag samen en je staat open voor het geven én ontvangen van feedback.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Moniek Schmeits 06-13596490.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.