Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB-MVB-MVG)

Dienstverband

24 - 32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij graag aan de slag in de gehandicaptenzorg met de doelgroep cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag? Wil jij je graag verdiepen in de diverse achtergronden van onze cliënten en samen met je collega’s ervoor zorgen dat de cliënten iedere dag weer de best passende ondersteuning krijgen? Lees dan verder!

Voor onze locatie Huybheide 15 in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB / MVB / MVG)
Afhankelijk van jouw wensen is een contract mogelijk tussen de 24 -32 uur per week, vast contract, FWG 40

Zo ziet jouw baan eruit

In deze functie begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samen wonen binnen deze woongroep. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Gedrag is een vorm van communiceren en reageren op een wereld die de cliënt niet begrijpt of kan volgen. De vraag achter het gedrag achterhalen en die beantwoorden is het uitgangspunt in de begeleiding. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling én de wil om hier iets moois neer te zetten, dat is de drijfveer die wij zoeken!

Locatieprofiel 

Huybheide 15 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze woongroep wonen 9 cliënten. Naast een lichte tot matige verstandelijke beperking is er bij alle cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging.  Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid.

Dit bieden wij

  • Een salaris volgens FWG 40 (CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur. Per 1 mei 2023 zal op dit salaris een CAO verhoging worden toegepast en zal het worden vastgesteld tussen € 2.457 en € 3.332.-.
  • Een vast contract tussen de 24 uur en 32 uur per week als Medewerker Begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
  • Als onderdeel van je oriëntatie op deze functie (voordat je echt solliciteert) kunnen we ook samen mogelijkheden bekijken om alvast eens verderkennis te maken met dit team

Herken jij jezelf hierin?

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk aan SPW, Verzorgende IG, Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ) of (z-)verpleegkundige.
  • Je houdt van een uitdaging, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Ook als je zorgervaring niet inde Gehandicaptenzorg is opgedaan gaan we graag met jou in gesprek  

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Interesse? Solliciteer via de knop "Solliciteer naar deze functie". Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Neem gerust eens contact op met manager Zorg Toni Kroon via 0629455126. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.