Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB / MVB / Psychiatrie)

Dienstverband

28-36 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij graag aan de slag op een nieuwe woongroep op ons instellingsterrein in Koningslust? Wil jij je graag nog verder ontwikkelen binnen de gehandicaptenzorg en heb jij daarnaast interesse in complex gedrag / psychiatrie? Wil jij als onderdeel van deze nieuwe teams iets moois neer gaan zetten voor onze cliënten op een spiksplinternieuwe woongroep? Lees dan snel verder want wij zoeken medewerker begeleiding voor ons nieuw gevormde team.

Voor onze locatie Huybheide 14 op ons instellingsterrein in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB / MVB / Psychiatrie)
28-36 uur, Koningslust (Noord-Limburg)


Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding in dit nieuwe team begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt altijd samen met een collega. Je begeleidt de cliënten op basis van het ondersteuningsplan en het signaleringsplan.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Uiteraard ontvang je hiervoor de juiste ondersteuning en training.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Je gaat in de slag in een team dat zich nog aan het vormen en aan het ontwikkelen is. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling en de wil om hier iets moois neer te zetten voor onze cliënten is dan ook een absolute eis!

Locatieprofiel 

Huybheide 14 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze woongroep wonen 6 cliënten, maar is ruimte voor 9 cliënten. Naast een lichte tot matige verstandelijke beperking is er bij alle cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en mogelijk onvoorspelbaar gedrag. De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging.  Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. De woningen zelf zijn in juni opgeleverd en vormen de nieuwe (tijdelijke) huisvesting op ons terrein in Koningslust. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en vormen de komende jaren het nieuwe thuis van onze cliënten. Wil jij hier aan bijdragen?

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 1.963,- en € 2.902,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 28-36 uur per week als Medewerker Begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-3, bijvoorbeeld Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), SPW of (z-)verpleegkunde.
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Geen ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel in de GGZ / Psychiatrie of een andere zorgsector? Solliciteer gerust!
  • Flexibiliteit; je werkt in een rooster met wisselende diensten (je draait geen nachten).  

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Interesse? Solliciteer dan via onze website. Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Sven Dekkers (recruiter) via 0611129439. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.