Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gedragscomplex (Moeilijk verstaanbaar gedrag)

Dienstverband

28-30 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? Kun jij je makkelijk in onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag verplaatsen en weet jij rust en stabiliteit over te brengen? Zoek jij werk in de zorg waarbij een beroep wordt gedaan op jouw sterke persoonlijkheid en improvisatievermogen? Waar je van je collega’s op aan kunt en waar elke dag nieuwe uitdagingen biedt? Heb jij affiniteit met autisme en psychische problematiek? Dan is dit de vacature voor jou!

Voor onze woongroep Daalzicht 1 D/E in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gedragscomplex (Moeilijk verstaanbaar gedrag)

28 – 30 uur per week, vast contract, FWG40

Zo ziet jouw baan eruit

De medewerker begeleiding geeft uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker begeleiding mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst. Professionele betrokkenheid en zelfstandig durven handelen zijn hiervoor onmisbare eigenschappen

Wat betekent dat in de praktijk? Bij aanvang van je dienst bespreek je samen met jouw collega’s eventuele bijzonderheden? Waar kunnen knelpunten ontstaan? Hoe ga ik slim om met ruimte en tijd? Hoe zit het met de stemming tussen de bewoners? Vervolgens ga je aan de slag met het dagprogramma. Dit programma is het houvast voor de bewoners en daarmee ook voor jou en je collega’s. Zo staan hierin naast allerlei activiteiten ook de persoonlijke afspraken van de bewoner, denk hierbij aan wanneer doucht die bewoner, maar ook wanneer komt er familie langs.

Je werkt altijd samen met 1 of meerdere collega’s. Dit maakt dat je altijd kan sparren over de beste manier om een bewoner in zijn huidige stemming te benaderen en ook om je eigen gedrag als medewerker begeleiding te spiegelen. Zelfreflectie en oog voor elkaar als collega’s vinden we binnen het team eg belangrijk. Je werkt in een jong en enthousiast team dat de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt qua ervaring en professionaliteit. Een dienst wordt afgesloten met een goede overdracht.

Locatieprofiel 

Op Daalzicht 1 D/E wonen 14 cliënten verdeeld over 2 woningen die geschakeld zijn. De cliënten zijn ernstig tot matig verstandelijk beperkt. Uitdaging op deze afdelingen is het constant zoeken naar een juiste balans tussen het ondersteunen en overnemen van de regie.

Bij de werkzaamheden behoren ook de lichamelijke verzorging en ondersteuning van de cliënt.

Op Daalzicht 1D is het niveau anders dan op Daalzicht 1E. Hierdoor zijn je diensten afwisselend en veelzijdig. De zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2,236,00 en € 3.154,00  bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van medewerker begeleiding B.
  • Een vast contract voor 28 tot 30 uur per week.
  • Flexibele diensten (op deze locatie wordt gewerkt met lange diensten) en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Iemand die in eerste instantie affiniteit heeft met wonen en daar waar nodig als tweede persoon meewerkt op de dagbesteding (waar vaste ankerpersonen werken).

Als geschikte kandidaat heb jij

  • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, bijv. MMZ3. Een diploma op niveau 4 of bijvoorbeeld SPH, Social Work of Pedagogiek sluit ook prima aan.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag/ ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
  • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden.
  • Een flexibele instelling en kan werken in dag-, avond- en weekenddiensten (geen nachten). In je basisrooster wordt zoveel mogelijke rekening gehouden met jouw voorkeuren.
  • Zin in een nieuwe baan waar geen dag hetzelfde is!

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Heb je vragen over de locatie en/of de vacature neem dan contact op met Frank Dullens, recruitment, via 06-11179029.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.