Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB / MVB)

Dienstverband

18-32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Koningslust Sevenum Venlo Swolgen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en samen met een enthousiast team de zorg verbeteren voor de cliënten? Vind jij het ook zo uitdagend als je net dat stapje extra kunt zetten? Kruip jij niet in je schulp als het even tegenzit en zet jij graag je schouders eronder? Heb jij een passie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en een matig tot ernstig verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Voor onze locatie Huybheide 7-8 op ons instellingsterrein (Savelberg) in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag / EVB / MVB)
18-32 uur en direct een vast contract (FWG 40)

Locatieprofiel

Op Huybheide 7-8 wordt er sinds januari met een nieuw team gewerkt. Dit team heeft als doel om de zorg voor de cliënten te verbeteren. Een deel van het team bestaat uit vaste medewerkers van Daelzicht, het andere deel bestaat uit een vaste groep kundige en gemotiveerde zzp’ers.

Op dit moment is er op deze locatie een ontwikkeltraject gaande. Er liggen namelijk diverse uitdagingen op het gebied van cliënten (denk hierbij aan de juiste begeleidingsstijl en het inrichten van een betekenisvol leven), het team (samenwerken) en de huisvesting. Daarnaast liggen er ook nog uitdagingen rondom het team en huisvesting. Daarnaast hebben we binnen het team volop aandacht voor de expertiseontwikkeling. We willen immers allemaal steeds beter worden in ons vak, en iedere dag weer betere zorg bieden aan de cliënten op deze woongroep. Wij zijn dan ook op zoek naar collega’s die met hetzelfde enthousiasme en de juiste spirit willen bijdragen aan de kwaliteit van zorg op deze woongroep.

Zo ziet jouw baan eruit

Samen met je collega’s begeleid en verzorg je de bewoners binnen deze woongroep. Het ondersteuningsplan van de cliënt is daarbij leidend. Als medewerker begeleiding ga jij iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag voor onze bewoners, met als doel om hun een fijne, waardevolle dag te bezorgen passend bij hun niveau en gemoedstoestand. Het gaat hierbij om volwassen bewoners (25-50 jaar) met een ernstig tot matig verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (moeilijk verstaanbaar gedrag). Het is dan ook belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen sommige je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. 

Je doet dit binnen een team waarin ieder vanuit zijn functie zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft, maar wel allemaal werkend aan hetzelfde doel. Goed samenwerken in dan ook erg belangrijk. Afstemmen, feedback geven en feedback ontvangen, in een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn vinden wij erg belangrijk. Je gaat aan de slag in een team dat zich nog aan het vormen en aan het ontwikkelen is. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling en de wil om hier iets moois neer te zetten voor onze cliënten is dan ook een absolute eis! Ook als het eens een keer minder soepel gaat of als het even tegenzit, geef jij niet op, maar gaan de schouders eronder.

 

Dit bieden wij

  • Een vast contract voor 18-32 uur per week (uren in overleg); 
  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding B;
  • Flexibele diensten (geen slaap en/of nachtdiensten) en invloed op je rooster (we werken vanuit een basisrooster, waarmee we zoveel mogelijk duidelijkheid proberen te scheppen rondom jouw rooster);  
  • Een uitdagende werkplek waar jij jezelf kunt ontwikkelen als zorgprofessional;  
  • Gedreven collega’s waar je mee gaat samenwerken; 
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en beschik je over doorzettingsvermogen. Je biedt onvoorwaardelijke ondersteuning aan de cliënt, ook tijdens momenten dat een client niet lekker in zijn/haar vel zit. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk aan SPW, Verzorgende IG, Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ-3) of (z-)verpleegkundige.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek, of competenties die maken dat jij dit snel onder de knie gaat krijgen.
  • Een gezonde dosis humor en een positieve houding, ook als het even niet volgens plan loopt.

Ben jij afkomstig uit een andere branche binnen de zorg, bijvoorbeeld de ggz op ouderenzorg? Solliciteer dan gerust! We bespreken samen met jou de mogelijkheden.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Wil je voor je solliciteert alvast wat meer beeld en gevoel krijgen bij de vacature ? Zin in een kopje koffie? Bel gerust eens met Yvon Vinken (projectleider zorg via 0611710275) voor een afspraak, zij vertelt je graag meer over de vacature. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Frank Dullens, recruiter, via 0611179029. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.