Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg -Moeilijk verstaanbaar gedrag - EVB - MVB

Dienstverband

18 - 32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

 

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en samen met een enthousiast team de zorg verbeteren voor de cliënten? Vind jij het ook zo uitdagend als je net dat stapje extra kunt zetten? Heb jij een passie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en een matig tot ernstig verstandelijke beperking? En last but not least…..voel jij je op je best in een omgeving met sfeer en huiselijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Voor onze locatie Huybheide 7-8 op ons instellingsterrein (Savelberg) in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB / MVB)

Mogelijkheden voor een contractomvang tussen 18 en 32 uur per week.

Er zijn ook mogelijkheden om alleen ingezet te worden in het weekend (uren in overleg).

Direct een vast contract (FWG 40).  

Locatieprofiel

Op Huybheide 7-8 hebben wij als team het doel om de zorg voor de cliënten samen nóg beter te maken. Op dit gebied liggen mooie uitdagingen. Het inrichten van betekenisvol leven met een bijpassende begeleidingsstijl staat hierin centraal. Daarnaast hebben we binnen het team volop aandacht voor de expertiseontwikkeling. We willen immers allemaal steeds beter worden in ons vak, en iedere dag weer betere zorg bieden aan de cliënten op deze woongroep. Wij zijn dan ook op zoek naar collega’s die, in een huiselijke en sfeervolle setting, met enthousiasme en vakmanschap samen met ons bij willen dragen aan de kwaliteit van zorg op deze woongroep. Voor alvast een mooie indruk van de cliënten op deze locatie zie : https://youtu.be/65mZCdLzY14

Zo ziet jouw baan eruit 

Samen met je collega’s begeleid en verzorg je de bewoners binnen deze woongroep en dagbesteding. Het ondersteuningsplan van de cliënt is daarbij leidend. Als medewerker begeleiding ga jij iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag voor onze bewoners, met als doel om hun een fijne, waardevolle dag te bezorgen passend bij hun niveau en gemoedstoestand. Het gaat hierbij om volwassen bewoners (25-50 jaar) met een ernstig tot matig verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (moeilijk verstaanbaar gedrag). Het is dan ook belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen sommige je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

Je doet dit binnen ons team waarin ieder vanuit zijn functie zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft, maar we werken allemaal aan hetzelfde doel. Met elkaar afstemmen, feedback geven en ontvangen, in een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn, dat vinden wij belangrijk.

Dit bieden wij 

 • Een vast contract voor 18-32 uur per week (uren in overleg); 
 • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,00,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding B;
 • Flexibele diensten (geen slaap en/of nachtdiensten) en invloed op je rooster (we werken vanuit een basisrooster, waarmee we zoveel mogelijk duidelijkheid proberen te scheppen rondom jouw rooster);
 • Diensten waarin je opstart op de woongroep waarna je samen met de cliënten naar de dagbesteding gaat.
 • De gelegenheid om, als je dat leuk lijkt, vóór je solliciteert, alvast eens te komen kennismaken.
 • Een uitdagende werkplek waar jij jezelf kunt ontwikkelen als zorgprofessional;  
 • Gedreven collega’s waar je mee gaat samenwerken; 
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en beschik je over doorzettingsvermogen. Je biedt onvoorwaardelijke ondersteuning aan de cliënt, ook tijdens momenten dat een client niet lekker in zijn/haar vel zit. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:

 • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk aan SPW, Verzorgende IG, Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ-3) of (z-)verpleegkundige.
 • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek, of competenties die maken dat jij dit snel onder de knie gaat krijgen.
 • Een gezonde dosis humor en een positieve houding, ook als het even niet volgens plan loopt.

Ben jij afkomstig uit een andere branche binnen de zorg, bijvoorbeeld de ggz op ouderenzorg? Solliciteer dan gerust! We bespreken samen met jou de mogelijkheden.

Dit is Daelzicht 

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren  

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren direct online’. Wil je voor je solliciteert alvast wat meer beeld en gevoel krijgen bij de vacature? Zin in een kopje koffie? Bel gerust eens met Yvon Vinken (projectleider zorg via 0611710275) voor een afspraak, zij vertelt je graag meer over de vacature. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Frank Dullens, recruiter, via 0611179029. 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.