Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (MVG)

Dienstverband

28 - 32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Zoek jij een uitdagende baan in de gehandicaptenzorg waar geen dag hetzelfde is? Word jij gedreven door het doorgronden van de oorzaken achter moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) dat kan ontstaan door psychiatrische ziektebeelden? Werk jij graag (vooral) op een woongroep en daarnaast deels op een dagbesteding? Grijp dan je kans en reageer op deze boeiende vacature!

Op een van onze woningen, gelegen op onze mooi in het groen, maar toch in het hart van Heel gelegen locatie, hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg - MVG

28-32 uur p.w. vast contract, FWG 40  -  €2.236,- tot € 3.154.-  

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding (moeilijk verstaanbaar gedrag) begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliënten die samenwonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt altijd samen met een collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Je staat voor elkaar klaar als het nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Waar mogelijk streef je samen met de cliënt naar verbetering van (sociale) omstandigheden en vaardigheden.

Je bent overwegend werkzaam op wonen maar gaat ook nu en dan werken op de dagbesteding Creatief. Hier verzorg je een dag invulling passend bij de visie. Je werkt echter als basis bij wonen in een wisselend dienstenpatroon (vroege, late of weekenddienst). Als je ingezet wordt op de dagbesteding werk je overdag en doordeweeks.  

Locatieprofiel 

Woongroep Anjerhof 4

Onze cliënten zijn stuk voor stuk bijzondere mensen met hun eigen (gedrags-)specifieke behoeften en aansturing. Hun zorgvragen zijn zeer divers en gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliënten zijn ernstig tot matig verstandelijk beperkt. Anjerhof 4 is een gekoppelde woning op ons moderne terrein in Heel. Hier wonen 9 cliënten, zowel mannen als vrouwen, die in leeftijd variëren tussen de 30 en 60 jaar.  Onze teams zorgen voor elkaar en zorgen er daardoor ook voor dat alle openvallende diensten zelf worden opgelost. Dat is vanwege onze cliëntengroep ook de beste en fijnste oplossing. Een paar keer per jaar wordt door de teams teambuilding georganiseerd, een goede manier om elkaar beter te leren kennen en een nog betere band met elkaar te krijgen.

Dagbesteding Creatief 

Enkele cliënten van Anjerhof 4 gaan mee naar dagbesteding Creatief. De andere cliënten komen vanuit andere woongroepen werken bij Creatief. Wij geven structuur aan de cliënten door ze in de ochtend industrieel werk aan te bieden. In de middag staat alles in het teken van Creatief zijn. Wij bieden verschillende activiteiten aan, waarbij gelet word op de individuele doelen.

Dit bieden wij

  • Een mooie werkplek in een stabiel en ervaren team.
  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur passend bij de functie medewerker begeleiding b.
  • Direct een vast dienstverband in de functie van medewerker begeleiding B.
  • Een contract tussen de 28 tot 32 uur per week op basis van de jaarurensystematiek. Je hebt een jaarrooster en kunt een gedeelte van je diensten per maand zelf selecteren (‘picken’) via het roostersysteem.
  • Scholings- en cursusmogelijkheden.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, bijv. MMZ3/SPW of Verzorgende IG. Een diploma op MBO-4 of bijvoorbeeld HBO (SPH, Social Work of Pedagogiek) sluit ook prima aan.
  • Gemotiveerde samen-werker waarbij de individuele uitdagingen van onze cliënten jouw motiveren.
  • Echt gevoel voor deze doelgroep en het is zeker handig als je al werkervaring hebt met mensen met een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek. Geen dag is hetzelfde!
  • Je bent niet snel van je stuk te brengen, bent consequent als de situatie daarom vraagt en hebt een positieve kijk op het leven.
  • Vooral (gepland) onregelmatig werken en daarnaast nu en dan werken op Dagbesteding past prima bij jou. Je draait overigens geen nachten.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Voor meer informatie kun je terecht bij Rogér Pubben, leidinggevende zorg, op telefoonnummer 0630950785.

Een kennismaking plannen we overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.