Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding Gehandicaptenzorg (MVB/EVB) in Koningslust (Noord-Limburg)

Dienstverband

20 - 32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Koningslust Sevenum Venlo Tienray Kessel Swalmen Panningen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg met de doelgroep cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking? Voel jij je thuis in een omgeving waar we met veel respect onze bewoners begeleiden en verzorgen en ze een fijne dag bieden? En dat op ons mooie instellingsterrein in Koningslust, dat volop in ontwikkeling is? Dan past deze vacature mogelijk bij jou!

Voor onze locatie Koningserf 5-6 hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding A (MVB -EVB)
20-32 uur per week, Koningslust

Zo ziet jouw baan eruit

Je werkzaamheden als Medewerker Begeleiding bestaan uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Jij durft initiatieven te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je werkt samen met Begeleiders en Coördinerend Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden. Je bedenkt creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling, rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast komen er verpleegtechnische handelingen voor. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten, zonder slaapdiensten.

Locatieprofiel

De woning Koningerf 5-6 ligt op het terrein de Savelberg in Koningslust. Het biedt aan 10 bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking een thuis. De gehele woning is verdeeld in twee woningen. Tijdens een ochtend en avonddienst werk je altijd samen met een collega en samen met je collega zorg je ervoor dat de cliënten ondersteunt en begeleid worden in hun dagelijks leven.  De bewoners van Koningserf 5-6 zijn in de leeftijd van 52 tot 82 jaar. Het is voornamelijk een ouder wordende doelgroep. De begeleiding ligt voornamelijk op het ondersteunen/aansturen van de cliënt, veel handelingen bij bijvoorbeeld de verzorging kunnen de cliënten zelf, maar er moet op worden toegezien dat ze dit wel doen en of het wel op de juiste manier gedaan wordt. Bij een enkele bewoner dient de begeleiding de verzorging geheel of deels over te nemen. Iedere bewoner heeft naast zijn of haar verstandelijke beperking ook nog problematieken op andere gebieden zowel lichamelijk of psychisch. Enkele voorbeelden hiervan zijn Syndroom van Down, Autisme, Visuele beperking, Dementie, Stomazorg en Diabetes.  De verschillen van de bewoners maakt dat geen dag hetzelfde is en dat je tijdens je dienst samen met je collega’s schakelt naar wat de behoeftes van elke cliënt is maar ook te maken hebt met verpleegtechnische handelingen.

Dit bieden wij

  • Voor deze functie bieden wij een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden. De cao Gehandicaptenzorg is van toepassing.
  • De functie is ingedeeld in FWG 35, conform inschaling als medewerker begeleiding A, dit is een salaris tussen de € 2.338,- en € 3.294,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband voor 20 tot 32 uur per week, hierbij horen 2 maanden wettelijke proeftijd. 
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Om de cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, en staat stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt. Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je:

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-3, een diploma Verzorgende IG, SPW, MMZ-3/4 of HBO-SPH, Social Work of Pedagogiek.
  • Beschik je over een diploma Helpende of Helpende plus? Ook dan maken we graag kennis met jou. Er zijn ook mogelijkheden om als Locatieondersteuner aan de slag te gaan.
  • Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliënten. 
  • Je bent bereid om te werken in een wisselend rooster (geen slaapdiensten).

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’, Voor meer informatie kun je terecht bij Kristel Raijmakers, manager zorg, via 0624585296.

Meer weten over de procedure? Bel Yvonne van Bezel, recruiter, via 0615265372.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.