Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding (LVB / Roermond)

Dienstverband

18 -32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij werken bij de leukste en uitdagendste LVB-locatie in de wijk? Wil jij aan de slag met onze jong volwassen bewoners, die jij met jouw prettige en stabiele persoonlijkheid ondersteunt naar zelfstandigheid en de juiste keuzes in het leven? Lees dan verder!

Voor onze woonlocatie op de Keulsebaan aan in Roermond hebben wij twee vacatures voor:

Medewerker begeleiding
18-32 uur, Roermond

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding geef je op methodische wijze mede uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Je gaat, zowel individueel als samen met je collega’s, begeleiding en/of ondersteuning bieden aan de cliënt. Essentieel voor het uitvoeren van deze functie is dat je werkt vanuit de houding zorgen dat (faciliteren) in plaats van zorgen voor (verzorgen). Bij het begeleiden is het bieden van structuur en duidelijkheid belangrijk. Je staat stevig in je schoenen, je bent creatief en zoekt, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënt. Er wordt gewerkt in wisselende diensten. Het is dan ook belangrijk dat je bereid bent om te willen werken in een wisselend rooster (inclusief weekend- avond- en slaapdiensten).

Locatieprofiel

In WBC Keulsebaan Roermond wonen 18 cliënten, waarvan de meeste jong volwassen mensen zijn met een licht verstandelijke beperking (LVB+). Iedere cliënt heeft zijn eigen appartement en krijgt op individueel niveau begeleiding. De cliënten maken in overleg met jou als begeleiding hun eigen keuzes. Jij geeft de cliënten een veilig en vertrouwd gevoel doordat er iemand is om op terug te vallen. De begeleiding wordt afgestemd op de ondersteuningsvraag en kan voor iedere cliënt verschillend zijn. Je probeert samen met de cliënt het netwerk te vergroten en zijn/haar plek in de samenleving vorm te geven. Je schakelt moeiteloos tussen verschillende niveaus van communicatie. Je beschikt over een positieve en open houding en maakt makkelijk contact met anderen.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 35 tussen € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding A.
  • Een vast contract voor 18-32 uur per week, contracturen met jou in overleg. Ben je meer dan 24 uur beschikbaar? Dan wordt je, in overleg met jou, ook ingezet op een andere locatie van Daelzicht binnen de regio.
  • Flexibele diensten (incl. slaapdiensten);
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding in zorg en welzijn op minimaal niveau MBO-3;
  • Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliënten;
  • Je hebt affiniteit met onze LVB+-doelgroep;
  • Je bent flexibel inzetbaar, waarbij beschikbaarheid in het weekend een vereiste is.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website Werken bij Daelzicht | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Voor meer informatie kun je terecht bij Jo Kotte, leidinggevende zorg, via 0615055949.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.