Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding Sterrekroos (MVB/LVB)

Dienstverband

20 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard Beek Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging in de gehandicaptenzorg in regio Sittard? Ben jij iemand die zelfstandig, structuur, ondersteuning en begeleiding kan bieden? Kun jij je inleven in de diverse vragen van onze bewoners en zorg jij samen met je collega’s voor een gezellig thuis? Lees dan vooral verder over deze vacature op de mooie woonlocatie Sterrekroos in Sittard.
 

Voor de locatie WBC Sterrekroos te Sittard, zijn wij op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega voor de vacature:

Medewerker begeleiding A
20 uur per week, Sittard. Meer contracturen mogelijk in overleg.


Zo ziet jouw baan eruit

Je biedt zowel individueel als in teamverband, begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Structuur, duidelijkheid en ondersteuning bij de ADL zijn belangrijk voor de cliënt, en samen met de verantwoordelijke Netwerk Coach (NWC) en het team zorg je ervoor dat elke individuele zorgvraag volgens afgesproken methodieken wordt uitgevoerd. De uitdaging ligt vooral in de dagelijkse zorg die van medewerkers een grote mate van zelfstandigheid en inzicht vraagt. Eigenaarschap, professionaliteit, en flexibiliteit zijn de competenties die wij van elke medewerker verwachten.

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast komen kunnen er verpleegtechnische handelingen voorkomen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten.

 

Locatieprofiel

WBC Sterrekroos is gevestigd in Sittard in een appartementencomplex waar 26 cliënten wonen.

De doelgroep is divers, jongeren en ouder wordende cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking, LVB-, en ASS in de leeftijd van ca. 30-88 jaar. Het accent op de verzorging neemt bij de oudere cliënten steeds meer toe. Het WBC bestaat uit 3 verdiepingen, waarbij op iedere verdieping een algemene ruimte is voor de eetmomenten en/of koffiemomenten. Iedere cliënt heeft een eigen appartement tot zijn beschikking.

Kleinschalig wonen met de veiligheid van een groot gebouw. Het bevorderen en/of behouden van zelfstandig-, zelfredzaamheid en het bieden van bescherming is onze belangrijkste begeleidingstaak. Het uitgangspunt is:” daar waar mogelijk en daar waar nodig”. De ondersteuning is  gericht op  de cliënten om hun een zo normaal en zelfstandig mogelijk  leven te kunnen laten leiden binnen de maatschappij. Het accent ligt op begeleiding van de persoonlijke zorgvraag.

 

Dit bieden wij

  • Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De cao Gehandicaptenzorg is van toepassing.
  • De functie is ingedeeld in FWG 35, conform inschaling als medewerker begeleiding A, dit is een salaris tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband voor 20 uur per week, hierbij horen 2 maanden proeftijd. Wil je liever meer contracturen? Dan kijken wij samen naar de extra mogelijkheden binnen deze locatie of in combinatie met inzet elders binnen Daelzicht.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

 

Herken jij jezelf hierin?

Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliënten. Je bent behulpzaam en een fijne collega. Verder:

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-3, een diploma Verzorgende IG, SPW, MMZ-3/4 of HBO-SPH, Social Work of Pedagogiek.
  • Je bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk, straalt rust en vertrouwen uit en bent in het bezit van een gezonde dosis humor.            
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit met de begeleiding van beschreven doelgroepen.
  • Je bent bereid om te werken in een wisselend rooster (inclusief weekend-, avond- en slaapdiensten).

 

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij ons te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

 

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Heb je vragen over de procedure, neem dan  gerust contact op met Kim Schouten, waarnemend leidinggevende, via 0627238829. Tussen 1 en 21 augustus is Joep Rutten, Leidinggevende Zorg, bereikbaar via 0611773609.

De gesprekken worden gepland in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.