Maastricht UMC+ zoekt een

Medewerker Bloedafname

Dienstverband

20 - 25 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als medewerker Centrale Bloedafname ben je verantwoordelijk voor het afnemen van bloed bij patiënten (volwassen en kinderen) en verricht je de bijbehorende administratieve taak die hierbij hoort. Dit doe je in het MUMC+ op de poli, maar kan ook plaatsvinden op de verschillende verpleegafdelingen in het ziekenhuis, prikposten buiten het ziekenhuis en bij de patiënt aan huis.

Het team start iedere dag samen bij de centrale bloedafname, waarna iedere collega vertrekt naar zijn of haar werkplek voor die dag.

Je stelt patiënten op hun gemak en zorgt voor een zorgvuldige afname van het bloed. Je beoordeelt de volledigheid van de gegevens van de patiënt en de bloedmonsters. Je stemt het materiaal af op de aanvraag en neemt bij onduidelijkheden over de onderzoeksaanvraag contact op met de aanvrager. Tevens draag je zorg voor het juiste transport van het materiaal. Dit alles doe je volgens vaste protocollen.

Om je functie optimaal in te vullen word je allereerst intern opgeleid voor het werk op de poli door de meer ervaren collega’s in je team. Hiermee ga je in een periode van zes maanden je kennis en ervaring vergroten. Geleidelijk aan worden je verantwoordelijkheden uitgebreid om uiteindelijk zelfstandig aan het werk te gaan. Afhankelijk van je kennis en ervaring werk je binnen een periode van één maand al deels zelfstandig.

Wat vragen wij van jou?
Om ervoor te zorgen dat de patiënt zich op het gemak voelt ben jij empathisch en klantgericht in je benadering. Hiervoor beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden richting de patiënt en je collega's. Daarbij werk je accuraat en respectvol. In het team staan collegialiteit en teamspirit voorop.
Tevens:
  • Beschik je over een afgeronde MBO3 of MBO4 opleiding richting gezondheidszorg;
  • Ben je beschikbaar om je uren over minimaal 4 en liefst 5 werkdagen te verdelen.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De afdeling Centrale Bloedafname hoort bij het Centraal Diagnostisch Laboratorium. Samen draagt het team Centrale Bloedafname zorg voor de bloedafname van circa 750 patiënten per dag. Deze patiënten zijn afkomstig van huisartsen, poliklinieken en verpleegafdelingen. Het team werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.30 uur, waarbij de piek plaatsvindt tussen 7.00 en 13.00 uur.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 20-25 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.914,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A05 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen in week 29 & 30 worden gehouden.