Koraal zoekt een

Medewerker Crisishulp Jeugd met GGZ Expertise - Gastenhof Urmond

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Sluit je aan bij Koraal als Medewerker Crisishulp Jeugd met GGZ expertise in Zuid-Limburg. Zoek jij een baan waarin je écht verschil maakt voor kwetsbare jeugdigen in crisissituaties? Heb je een HBO-diploma in zorggerelateerde richtingen en ben je klaar voor een uitdagende rol binnen een dynamisch team? Koraal biedt een inspirerende werkomgeving, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelingskansen. Solliciteer nu en draag bij aan onze missie 'Het Liéfst Thuis' voor jeugdigen.

Informatie
Vanaf 1 juli 2019 dragen Koraal, Mondriaan en XONAR gezamenlijk zorg voor de Crisishulp Jeugd in Zuid-Limburg. Als partners zijn zij verantwoordelijk voor het hele proces van crisismelding tot en met crisisinterventie en crisiszorg (ambulant en verblijf). Door deze integrale aanpak wordt de beschikbare expertise in de verschillende organisaties met betrekking tot Jeugd en Opvoedhulp, LVB en GGZ optimaal ingezet. Dit alles komt ten goede aan de kwetsbare jeugdigen in een crisissituatie.

Over de functie
Zodra er een melding binnenkomt vanuit het meldpunt ga je ter plekke en je beoordeelt de ernst en urgentie van de situatie. Je gaat met de jongere en het systeem in gesprek. Op basis van eigen signaleringen maak je een inschatting van de situatie. Jouw inschatting is de basis voor het vervolgplan van de jongere/het systeem.

De veiligheid van de jongere staat centraal. Je zet de noodzakelijke hulp in om die veiligheid te borgen tot de vervolghulpverlening van start gaat. Indien nodig schakel je daartoe hulpdiensten in. Je zorgt voor een duidelijke verslaglegging omtrent de ingezette interventie en geeft advies en veiligheidsafspraken mee aan de hulpverlener die de vervolghulp oppakt. Mocht de gewenste vervolghulp ambulante crisishulp zijn, dan zal ook die in een aantal situaties door dit team zelf worden uitgevoerd.

Over de locatie
Gastenhof (regio) Limburg is een onderdeel van het orthopedagogisch behandelcentrum Koraal. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio’s biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek zowel poliklinisch, ambulant als klinisch. Meer info over deze locatie vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof

Onze werkwijze / strategie is: Het liéfst thuis! Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom met als uitgangspunt “Het Liéfst Thuis” waar te gaan maken. Dat betekent dat we ervoor kiezen om jeugdigen in hun eigen omgeving te laten opgroeien zolang dat mogelijk is en ambulant behandeling inzetten. Jeugdigen kunnen ook opgenomen worden als dat de beste oplossing is, liefst zo kortdurend mogelijk. We hebben oog voor de levensverhalen; wat hebben gezinsleden meegemaakt, alleen en samen? En welke invloed heeft dat vandaag de dag? We vinden het belangrijk om te kijken naar krachten en kwetsbaarheden én wensen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende baan in een professionele organisatie aan. Kwaliteit van zorg en ontwikkeling van medewerkers staan bij Gastenhof hoog in het vaandel.
  • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min € 3.046,- en max € 4.349,- o.b.v. een 36-urige werkweek.
  • Uren/rooster: Een contract van 24 uur per week.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
  • Ontwikkeling: Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Hierbij is ruimte voor eigen inbreng.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een dynamische en gepassioneerde professional die ons team komt versterken in de cruciale rol van Medewerker Crisishulp.
  • Diploma: Je bent trots op je HBO-diploma in een relevant veld zoals HBO-V, Pedagogiek, of Social Work, wat je uitstekend voorbereidt om een verschil te maken in onze gemeenschap.
  • Ervaren en Kennisrijk: Je brengt een schat aan kennis mee over gezinsdynamieken en het navigeren binnen sociale netwerken, vooral in de regio Zuid-Limburg. Jouw inzicht in de lokale gemeenschap en samenwerkingsverbanden versterkt ons team enorm.
  • Gecertificeerd Professional: Je bent in het bezit van een BIG of SKJ registratie, een bewijs van jouw kwalificaties en toewijding aan professionele ontwikkeling.
  • Mobiliteit: Met een geldig rijbewijs ben je altijd klaar om daar te zijn waar je nodig bent, een essentiële vaardigheid voor deze rol.
  • Aanpasbaar en Veerkrachtig: Je bent flexibel met een bereidheid om te werken in een dynamische omgeving die soms onregelmatige uren vereist. Jouw stressbestendigheid en vermogen om effectief om te gaan met weerstand maken je tot een rots in de branding voor de gezinnen die wij ondersteunen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Audrey Ploemen (Teamleider) via telefoonnummer 06-47 57 90 22.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Graag ontvangen we je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.