Leger des Heils zoekt een

Medewerker Vluchtelingen Venlo (Mbo4 of Hbo)

Dienstverband

16-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Het Leger des Heils wil een verschil maken voor de vluchtelingen die veel of alles verloren hebben en is op zoek naar gedreven medewerkers met verschillende expertises. Wil jij je dus inzetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne in regio Zuidoost? Solliciteer dan snel!
 
Wat ga je doen
Het zal je vast niet ontgaan zijn, het verdrietige nieuws rondom de oorlog in Oekraïne. Door het gewapend conflict in Oekraïne zijn volgens schattingen van de VN zo’n 2 miljoen mensen op de vlucht geslagen. Een deel daarvan zal in Nederland worden opgevangen. Het Leger des Heils neemt hierin ook haar rol en zal vluchtelingen in Eindhoven, Helmond en Venlo opvang bieden en begeleiden.
 
Als Leger des Heils werken we, samen met andere hulporganisaties, aan de opvang en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne. Naast veel vrijwilligers zijn wij om die reden ook, voor de duur van minimaal een half jaar, dringend op zoek naar nieuwe collega’s. Collega’s die verschillende expertises met zich meebrengen en de vluchtelingen begeleiding, zorg en andere ondersteuning kunnen bieden op verschillende leefgebieden. Zo zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar mensen met een agogische of pedagogische achtergrond en diploma, die de velen vrouwen en kinderen kunnen begeleiden in hun proces. Ook zijn wij op zoek naar mensen met juridische ervaring en scholing, om de vluchtelingen bij te staan bij bijvoorbeeld het contact met het juridisch loket of de gemeente.
 
Omdat ondersteuning wordt geboden op verschillende leefgebieden, zijn wij dus op zoek naar enthousiastelingen met verschillende expertises, achtergronden en diploma’s. Ben jij van mening dat jij met jouw expertise, achtergrond en/of diploma een verschil voor de vluchtelingen kunt maken (ook als deze niet beschreven wordt)? Dan gaan wij graag met jou het gesprek aan.
 
Dit ben jij
De vluchtelingen uit Oekraïne zijn gebaat bij een medewerker die beschikt over het volgende:
 
 • Óf je hebt minimaal een Mbo4 of Hbo-diploma ( SPW4, SCW, MMZ4, Mbo-V, Social Work, MWD, SPH, Hbo-V, Pedagogiek, Rechten, Juridisch Medewerker, etc).
 • Óf ben je bezig met een opleiding en je bent een 3e en of 4e jaar student.
 • Je hebt affiniteit met vluchtelingen en wilt voor hen van betekenis zijn.
 • Je bent pragmatisch, kunt snel schakelen en ziet werk liggen.
 • Je bent communicatief sterk en kunt laagdrempelig contact leggen met de vluchtelingen.
 • Je beschikt over stevige schoenen en steekt graag je handen uit de mouwen.
 • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Uiteindelijk doe je het voor de vluchtelingen die veel of alles hebben verloren en kun je dus rekenen op veel voldoening. Daarnaast krijg je:
 
 • Een rol waar maatwerk, creativiteit en out-of-the-box denken wordt gewaardeerd.
 • Een contract voor 16-32 uur per week (uren zijn bespreekbaar).
 • Standplaats Venlo.
 • Een overeenkomst voor minimaal een half jaar, daarna wordt samen gekeken naar de mogelijkheden.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring oftewel in schaal 6 Mbo (€2.348,- tot 3.361,- o.b.v. 36 uur per week) of schaal 8 Hbo (€2.780 - €3.961 o.b.v. 36 uur per week) van de cao Sociaal Werk.
 • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
Ook staan wij klaar voor mensen die gedwongen door oorlog, calamiteiten, armoede of vervolging, vluchten naar een veilige plek om weer een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Het Leger des Heils doet wat nodig is om deze mensen te helpen. Het Leger des Heils wil zich tijdens het bieden van opvang aan (grote) groepen vluchtelingen in het bijzonder inzetten voor kwetsbare groepen of individuen. Alle afdelingen (entiteiten) van het Leger des Heils werken samen als één Leger, ieder vanuit de eigen expertise en verantwoordelijkheid. Het Leger werkt ook samen met de andere betrokken organisaties en is in staat de hulp en opvang te coördineren.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel dan met Linda van der Aalst (Afdelingsmanager) via 06 - 15698175. Meer weten over de procedure? Bel dan met Kenneth Ottenhoff (Recruiter) via 06-15162110.