Land van Horne zoekt een

Medewerker Welzijn, Huntington afdeling

Dienstverband

28 uur gemiddeld per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Houd jij van een uitdaging en werk je graag in een gemotiveerd, dynamisch team? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

MEDEWERKER WELZIJN VOOR DE AFDELING HUNTINGTON

Voor 28 uur per week

Werken met je hart staat bij jou centraal, want als medewerker welzijn voel je je betrokken bij onze Huntington cliënten. Geen dag is hetzelfde.

De ziekte van Huntington
De ziekte van Huntington is een progressieve erfelijke hersenaandoening. Het verloop van de ziekte is divers en de een heeft meer neurologische/lichamelijke symptomen en de ander gedrag-/psychiatrische symptomen. Enkele symptomen zijn: spierstijfheid, slik- en praatproblemen. De Huntington cliënten zijn relatief jong van leeftijd. Meestal beginnen de eerste symptomen tussen het 35e en 45e levensjaar. De ziekte van Huntington is ingrijpend voor het leven van de client en zijn of haar familie. Het is daarom belangrijk dat je een vertrouwensrelatie opbouwt met cliënten en het cliëntsysteem dat je deze in stand houdt.

Wat je functie inhoudt
Je biedt op methodische wijze individuele en groepsgerichte begeleiding aan de cliënten met de ziekte van Huntington. Je zorgt voor dagstructurering als onderdeel van het individueel zorgplan in overeenstemming met hun wensen en behoeften. Je begeleidt en observeert cliënten tijdens hun dagdagelijkse bezigheden. Je stelt welzijnsplannen op als onderdeel van het totale zorgleefplan. Je onderhoudt frequent contacten met familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Je neemt deel aan zorg- en/of teamoverleg en werkgroepen. Je begeleidt en instrueert leerlingen en coacht zorgcollega's. Je draagt zorg voor het begeleiden en stimuleren van medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers en schept voorwaarden zodat zij in staat zijn een goede invulling te geven aan welzijn voor de cliënt. Tevens verricht je administratieve werkzaamheden waaronder het rapporteren in het elektronisch cliëntendossier. Je functie is vooral gericht op het welbevinden van de cliënt en legt op het gebied van welzijn de verbinding tussen de cliënt, zijn netwerk, de informele en formele zorg.

Binnen het Huntingtoncentrum wonen 24 cliënten verdeelt over 3 kleinschalige woongroepen.

Wat wij vragen
Wil je aan de slag gaan als medewerker welzijn, dan ben jij in het bezit zijn van een Mbo-opleiding richting SPW of MMZ niveau 3. Affiniteit met de ziekte van Huntington en het effect daarvan op de cliënten en het cliëntsysteem, is een vereiste. Bovendien moet je sterk in je schoenen staan en worden er eisen gesteld aan het werken in teamverband, invoelingsvermogen, tact en hulpvaardigheid. Je treedt consequent en accuraat op, bent flexibel inzetbaar en kunt probleemoplossend handelen. Je bent in staat om samen met je collega's een prettige woonomgeving te creëren voor onze cliënten, ondanks hun beperkingen.

Wat wij je bieden
Wij bieden je een leuke werkplek waarin je actief mee kunt denken om de zorg aan de Huntington cliënten steeds verder te verbeteren. Natuurlijk is er veel aandacht voor het ontwikkelen van kennis over Huntington door middel van scholingen. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 28 uur per week, bepaalde tijd, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Land van Horne gaat en staat voor kwaliteit van zorg en dienstverlening in een inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers. Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO VVT FWG 35. Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33% en van vakantiegeld 8%. Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Land van Horne kent een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket en goede opleidingsmogelijkheden.

Meer informatie?
Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct op deze vacature! Heb je nog vragen? Wij staan je graag te woord. Je kunt bellen met de teamleider, Angelique Thoonen T. 088 987 82 81.