Maastricht UMC+ zoekt een

Medisch Codeur

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Heb jij een uitstekende kennis van medische terminologie en ziekteleer en ben jij toe aan een baan buiten het zorgproces? Dan is de functie van medisch codeur misschien wel precies wat jij zoekt! Als medisch codeur ben je onderdeel van het team Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het coderen van de ICD-10 diagnoses ten behoeve van landelijke basisregistratie ziekenhuiszorg. Het team LBZ bestaat op dit moment uit 5 medisch codeurs.

Als medisch codeur is het jouw taak om de opnames te coderen. Ook controleer je de bronregistratie op de LBZ relevante items en overleg je met artsen over de interpretatie van de bronregistratie en het signaleren van verbetermogelijkheden in het registratieve proces. Hiervoor is het belangrijk dat je kennis hebt van medische terminologie en ziekteleer. De manier van werken en het coderen kun je leren! Hiervoor bieden wij de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding.

Op basis van de LBZ wordt de HSMR ( Hospital Standarized Mortality Ratio), OLO (onverwacht lange opnameduur) en het percentage heropnames bepaald. Daarnaast worden de, de vastgelegde diagnoses ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en andere voorkomende doeleinden.

Wat vragen wij van jou?
Beschik jij over de volgende kennis en vaardigheden? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!
 • MBO(+) werk en denkniveau;
 • In het bezit van het diploma coderen volgens ICD-10 of bereid dit halen;
 • Kennis van medische terminologie en ziekteleer (harde eis);<</li>
 • Affiniteit met het primaire zorgproces, waarbij inzicht in, ervaring met en kennis van het primaire zorgproces een pre is;
 • Een kritische signalerende houding ten opzichte van de aan de bron vastgelegde gegevens;
 • In staat om op een opbouwende manier feedback te geven over bijvoorbeeld vastgelegde diagnoses en de inhoud van de ontslagbrief;
 • Volwaardig gesprekspartner voor artsen en derden;
 • Kennis van SAP is een pré;<</li>
 • Kennis van de DBC/ DOT is een pré.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Servicebedrijf Financiën en Informatievoorziening uit de afdelingen Zorgadministratie, Financieel Administratief Service Centrum, Control & Reporting, Zorgverkoop, Administratieve Organisatie & Interne Controle. Daarnaast maken de afdeling Digitalisering en Archivering en de afdeling Inkoop onderdeel uit van het servicebedrijf. De afdeling Zorgadministratie optimaliseert de processen en operationaliseert externe vereisten zoals wet- en regelgeving om te komen tot juiste, tijdige en volledige bronregistratie en in het verlengde hiervan een continue inkomstenstroom. De genoemde activiteiten vinden plaats vanuit 4 teams met in totaal ongeveer 35 medewerkers: implementatie & borging wet- en regelgeving (6 medewerkers), LBZ (6 medewerkers), Facturatie & Registratie (13 medewerkers) en servicepunt Patiëntenregistratie en Zorgkosten (10 medewerkers).

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor minimaal 24 tot maximaal 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc. Er zijn zowel parttime als fulltime mogelijkheden.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.