Maastricht UMC+ zoekt een

Medisch Specialist Longarts

Dienstverband

40 - 46 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega Longarts (fellow), die ons longoncologie team wilt versterken. We zoeken een collega die met name poliklinische longoncologische zorg gaat leveren, van nieuwe diagnoses tot toedienen van chemotherapie, immunotherapie en doelgerichte therapie, inclusief het zien van patiënten in studieverband. Ook supervisie van arts-assistenten (oncologiepoli, afdeling met betrekking tot longoncologie) behoort tot de taken. Wetenschappelijke belangstelling strekt tot aanbeveling. Een geldig GCP certificaat is vereist en zal, indien niet aanwezig bij aanstelling, zo snel mogelijk behaald moeten worden. De afdeling heeft een opleidingsbevoegdheid voor het aandachtsgebied Longziekten. Jij levert een actieve bijdrage aan de opleiding van arts-assistenten en het onderwijs-/onderzoeksprogramma van de afdeling.

Wat vragen wij van jou?
Je bent als longarts ingeschreven in het RGS en hebt aangetoonde klinische dan wel wetenschappelijke belangstelling m.b.t. pulmonale oncologie. Je bent een teamplayer en kunt longgeneeskunde in multidisciplinair verband uitoefenen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Wil jij als longarts, jouw ambities in een professionele omgeving gestalte geven? Dan biedt het Maastricht UMC+ jou deze kans!
Bij de afdeling Longziekten van het Centrum voor Chronische Ziekten vinden per maand gemiddeld 100 klinische opnamen en overnamen plaats. Hiertoe staan 38 bedden op de verpleegafdeling ter beschikking waarvan 32 reguliere bedden, en 6 medium care bedden. De afdeling Longziekten MUMC+ rekent pulmonale oncologie en chronische longziekten (Astma en COPD) tot haar aandachtsgebieden. De pulmonale oncologie is expertisecentrum voor zeldzame mutaties, neuro-endocriene tumoren en thymusgerelateerde maligniteiten. Er is nauwe samenwerking met de radiotherapie (MAASTRO kliniek). Tevens is het Centrum Thuisbeademing Maastricht onderdeel van de afdeling Longziekten. Naast de patiëntenzorg levert de afdeling een kwalitatief hoogwaardige bijdrage aan het medisch curriculum van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, en aan wetenschappelijk onderzoek. Verder heeft de afdeling Longziekten een nauwe samenwerking met CIRO+, een expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen en het academisch slaapcentrum aldaar. Het wetenschappelijk onderzoek kadert in de onderzoeksscholen Nutrim en GROW en richt zich op translationeel onderzoek met betrekking tot respiratoire en musculaire biologie bij chronische obstructieve longziekten enerzijds en pulmonale oncologie anderzijds. Binnen de longoncologie zijn verder gemiddeld 15 klinische studies open, voor zowel NSCLC als SCLC, en voor verschillende ziektestadia. Focus is op doelgerichte therapie, inclusief zeldzame mutaties/translocaties, en immunotherapie.

De medische staf Longziekten wordt gevormd door een formatie van 13 longartsen en 8 arts-assistenten in opleiding en 1 arts-assistent niet in opleiding.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 40-46 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.