Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Medische maatschappelijk werker dialyse (20-105)

Dienstverband

12 - 16 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Ondersteun jij bij het vinden van een nieuwe balans?
Dan ben jij onze nieuwe medisch maatschappelijk werker!
Vacaturenummer 20-105, 12-16 uur per week ( zwangerschapsvervanging )

Wie ben jij?
Als medisch maatschappelijk werker begeleid en behandel je (poli)klinische patiënten en hun sociale systeem, die psychosociale problemen, emotionele of materiële problemen ervaren of vragen hebben op gebied van zingeving in relatie tot de nierziekte en/of behandeling. Het is hierbij belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband je functie kunt uitoefenen en beschikt over goede sociale vaardigheden. Je geeft zowel intern, als extern, als in de ketenzorg advies en werkt nauw samen met alle betrokkenen.. Daarnaast ben je bekend met psychosociale diagnostiek en van gedrag veranderend behandelen en begeleiden. Je werkt met respect voor de overtuigingen, cultuur, specifieke belangen en behoeften van de patiënt. Tot slot ben je in staat om multidisciplinair te werken. Om deze functie succesvol in te vullen handel je integer, ben je stressbestendig en heb je een flexibele werkhouding.

Jouw nieuwe werkplek
De medische maatschappelijk werker op de afdeling nefrologie en dialyse houdt zich bezig met de impact van de nierziekte en behandeling op alle levensgebieden MMW doet dit in samenwerking met (huis)artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners. Samen met de patiënt kijk je naar het vergroten van de zelfredzaamheid en het verminderen van belemmeringen door mogelijkheden in kaart te brengen en te mobiliseren. Vanuit de eigen kracht van de patiënt ondersteun je hem of haar in het vinden van een nieuwe balans. In deze functie ben je werkzaam voor de afdeling Dialyse en werk je nauw samen met collega's medisch maatschappelijk werk en sociaal verpleegkundige waarbij de hoog complexe casussen bij medisch maatschappelijk werk worden gelegd.

Wat vragen wij van jou?
  • Je hebt afgeronde HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Social work
  • Je hebt kennis van relevante ziektebeelden, medische terminologie, behandelvormen en de sociale kaart
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B
  • Je bent bereid tot het lidmaatschap van de VMWN
  • Je bent geregistreerd bij Registerplein of hiertoe bereid
Wat krijg je daarvoor terug?
Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als medisch maatschappelijk werker. Daarom bieden wij een salaris ingeschaald in functiegroep 55 - volgens de cao ziekenhuizen en een contract voor de duur van een half jaar, mogelijk wordt deze periode nog verlengd. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.
Tot 17 augustus kun je reageren via het sollicitatieformulier.

Wil je eerst meer weten over deze functie?
Bel of mail dan naar Wieteke den Os
+31 475 382 119
wieteke.denos@lzr.nl