Zuyderland zoekt een

Meerdere medisch specialisten t.b.v. spoedzorg

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Nieuwe collega’s: altijd welkom!

Zuyderland Medisch Centrum heeft op beide hoofdlocaties (Heerlen en Sittard-Geleen) een SEH, waar op jaarbasis in totaal bijna 60.000 patiënten behandeld worden. Zelfverwijzers komen vrijwel niet voor en patiënten met minder urgente klachten worden veelal op een polikliniek beoordeeld. De ‘SEH-patiënt’ binnen Zuyderland is dus over het algemeen ziek, complex en heeft behoefte aan acute zorg.

De vakgroep Spoedeisende Geneeskunde (SEG) heeft een centrale rol in deze acute zorg. Het gaat hierbij zowel om de daadwerkelijke opvang van instabiele patiënten als het invullen van de rol van medisch coördinator. Echografie en PSA zijn duidelijk geïmplementeerd op de afdeling en critical care skills kunnen op vrijwel dagdagelijkse basis ingezet worden. Patiënten worden regelmatig naar de SEH-arts KNMG als hoofdbehandelaar verwezen en de lijnen met collega-specialisten zijn kort. Op beide locaties is een huisartsenpost naast de SEH gesitueerd. De artsen van de SEH hebben de leiding bij de opvang van iedere instabiele patiënt op de SEH, waaronder reanimaties en traumapatiënten. Op locatie Heerlen wordt de opleiding tot SEH-arts KNMG verzorgd. Momenteel werken hier 4 AIOS Spoedeisende Geneeskunde. Op beide locaties is een actieve rol voor de SEH-artsen weggelegd bij het opleiden van huisartsen, ANIOS, semi-artsen, coassistenten en physician assistants. De medisch manager, beoogd opleider en beoogd plaatsvervangend opleider zijn allen SEH-artsen.

Het MUMC+ en het Zuyderland MC ambiëren samenwerking tussen de vakgroepen SEG.

We hebben altijd mogelijkheden binnen onze vakgroep voor nieuwe SEH-artsen KNMG. Daarnaast is er binnen onze vakgroep volop ruimte voor uitbreiding met meerdere medisch specialisten (o.a. internisten acute geneeskunde, chirurgen) om een 24/7 dekking met stafleden te kunnen realiseren op beide locaties. Als je als medisch specialist in een grote perifere opleidingskliniek wil werken, waarbij je echte spoedzorg kunt leveren, dan is dit je kans!

Dit ben jij

 • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding tot medisch specialist (bij voorkeur internist acute geneeskunde of chirurg) en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt affiniteit met acute geneeskunde;
 • Je bent in het bezit van Advanced Life Support en Advanced Pediatric Life Support certificering, of bent bereid deze certificering bij aanstelling te halen;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten als met collegae en overige medewerkers.
 • Uiteraard kun je ook als SEH-arts KNMG altijd reageren.

Dit bieden wij

 • Een van de grootste SEH’s van het land, waar de spoedzorg in de volle breedte beoefend wordt;
 • Werken in een zelfstandige vakgroep met uw collega SEH-artsen die deel uitmaakt van het Medisch Specialistisch Bedrijf van Zuyderland Medisch Centrum. Duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de vakgroep staan hoog in het vaandel. Zuyderland heeft als speerpunt een werkgever te zijn die ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een fantastische regio om niet alleen te werken, maar ook om te wonen;
 • Een jaarcontract in dienstverband van Zuyderland (verlenging mogelijk);
 • Salaris conform CAO AMS met een contract omvang van 0,8 FTE (=36u/week).

Werken bij Zuyderland

Zuyderland, dé grootste werkgever van Limburg (10.500 medewerkers) biedt zorg in de gehele zorgketen, wat uniek is in deze omvang en samenstelling. Het concern bestaat uit:

 • Zuyderland Medisch Centrum

Ziekenhuis op vijf locaties, geestelijke gezondheidszorg en revalidatie.

 • Zuyderland Zorg
  Zuyderland Zorgcentra met zeven hoofd- en meerdere nevenlocaties, twee hospices, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp.

Zuyderland Zorgcentra met zeven hoofd- en meerdere nevenlocaties, twee hospices, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp.

Zuyderland Medisch Centrum is één van de 26 Nederlandse ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) die samenwerken aan betere patiëntenzorg. Wij leveren excellente, nabije en innovatieve patiëntenzorg in een gastvrije omgeving met het oog op verbetering van kwaliteit van leven, in samenwerking met onze partners.

Interesse?

Wil je meer informatie over de vacature of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact op met Gideon Latten, SEH-arts KNMG en medisch hoofd SEH, of Sanne Postma, SEH-arts KNMG en vakgroep voorzitter, via 088-4592802. Twijfel je nog? Neem ook dan contact op en loop vrijblijvend een dag mee met een van onze collega’s!