Maastricht UMC+ zoekt een

Methodoloog / Statisticus

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wat ga je doen?
De functie bestaat uit het adviseren van (arts-)onderzoekers binnen het MUMC bij de opzet van wetenschappelijk onderzoek, mede ontwikkelen van onderzoeksprojecten, adviseren en mogelijk (deels) zelf uitvoeren van data-analyse, interpretatie van uitkomsten, alsmede bijdragen aan het publiceren van onderzoeksgegevens in internationale vaktijdschriften en het meeschrijven aan subsidieaanvragen.

Wat vragen wij van jou?
We zoeken een enthousiaste (gepromoveerde) academicus met een kwantitatieve inslag. Je hebt een Master (bio)statistiek en je voorkeur gaat uit naar mensgebonden onderzoek. We nodigen je ook uit om te reageren als je een studie Psychologie, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, of vergelijkbaar hebt voltooid, aangevuld met relevante cursussen/opleidingen met een kwantitatieve specialisatie (bijvoorbeeld epidemiologie). Je interesse in wetenschappelijk onderzoek blijkt uit relevante ervaring en (bijdragen aan) internationale publicaties.

Je bent communicatief sterk en kunt ingewikkelde methodologische en statistische concepten helder overbrengen aan arts en onderzoeker. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent kritisch, analytisch en didactisch ingesteld. Bij voorkeur heb je ervaring met statistische advisering en ben je bekend met statistische software (zoals SPSS, R, SAS of STATA), en beschik je aantoonbaar over geavanceerde statistische vaardigheden.

Mocht je nog weinig ervaring hebben, maar voldoe je wel aan de opleidingseisen en draag je de statistiek en methodologie een warm hart toe, reageer dan. Overtuig ons in je motivatiebrief waarom er voor jou een mooie toekomst is weggelegd als methodoloog/statisticus binnen KEMTA!
Voor deze functie geldt dat u voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Hartverwarmende patiëntenzorg, toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en inspirerend onderwijs. Alle ingrediënten voor een toekomstbestendige en duurzame gezondheidszorg. Mogelijk gemaakt door gedreven mensen met oog voor verbinding. Met heel ons hart voor een gezonde toekomst. Dat is wie wij zijn. Dat is het Maastricht UMC+.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze gezondheid te verbeteren. Als één van de grootste werkgevers in de regio (meer dan 7.000 medewerkers) bieden we een uitdagende en innovatieve werkomgeving waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu, en waarin persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid zijn.

De afdeling Klinische Epidemiologie en Medical Technology Assessment (KEMTA) houdt zich bezig met het ondersteunen, participeren in, en uitvoeren van kwalitatief hoogstaand klinisch-epidemiologisch en health-technology assessment onderzoek. Dit onderzoek wordt doorgaans samen met (klinische) afdelingen binnen het MUMC uitgevoerd, ten behoeve van verbeteringen in de gezondheidszorg algemeen en het MUMC in het bijzonder. De afdeling voert daarnaast tevens zelfstandig onderzoek uit. De afdeling staat onder leiding van een hoogleraar Health Technology Assessment and Decision Making. Momenteel zijn er bij de afdeling 30 medewerkers werkzaam.

Aanstelling
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 3 jaar voor tussen de 28 en 36 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid behoort een vaste aanstelling na 3 jaar tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.226 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11 Cao-umc (post-doc).

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Werving & Selectie. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: solliciteren.wervingselectie@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.