Koraal zoekt een

MST Therapeut - Gastenhof

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Ter vervanging van ziekteverzuim zijn we op zoek naar een enthousiaste MST Therapeut (36 u/w) met een stevige persoonlijkheid die ervaring heeft met onze doelgroep (LVB en antisociaal gedrag). Erg fijn als je daarnaast ook bekend bent met systeemgerichte gedragstherapie.

Wat is MST Therapie?

Multi Systeem Therapie voor jongeren en/of (ouder(s) met een lichte verstandelijke beperking (MST-ID) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen (agressief gedrag, uitval- wangedrag op school, crimineel gedrag, of in aanraking komen met politie en justitie) bij wie plaatsing dreigt in de (gesloten) jeugdzorg. De MST behandeling wil een alternatief zijn voor een dergelijke plaatsing. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek).


Over de functie


Als MST-ID therapeut maak je deel uit van een team met 3 andere MST therapeuten en 1 supervisor. Het team betreft een gecombineerd team van medewerkers in dienst van Koraal Regio PS en MHWM. Je hebt een caseload van 4 tot 5 gezinnen. Wekelijks is er een taakgerichte teamsupervisie en ook het deelnemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst behoort tot je functie. Zie ook www.mst-nederland.nl


Wat vragen wij van jou?


Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een stevige persoonlijkheid, die ervaring heeft en deskundig is m.b.t. deze doelgroep (antisociaal gedrag én licht verstandelijk beperkt). Je beschikt over een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden, daadkracht en inzet gericht op competenties en ontwikkeling, creativiteit en gezond verstand. Aansluiting vinden bij anderen is je kracht. Je ziet feedback als opbouwend en bent bereid hierop te reflecteren.

Daarnaast heb je:
 • Een afgeronde WO opleiding in de Psychologie, (Oortho-)pedagogiek of een HBO opleiding (SPH, SPV) met een relevante VO.
 • Ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze, de LVB doelgroep en het werken in gezinnen.
 • Een bij de functie passende zelfstandigheid, doel- en resultaatgerichtheid.
 • De bereidheid tot bijscholing in het MST-model.
 • De bereidheid tot flexibele werktijden, aangepast aan de behoeften van de gezinnen.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, zelfstandige en boeiende functie in een klein, enthousiast team. Je krijgt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. We zijn benieuwd naar je visie en creatieve ideeën.
 • Inschaling conform FWG 60/65 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €3.069 en max €5.270 bruto/mnd op basis van 36 u/w;
 • Eindejaarsuitkering (8,33%), meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling (zoals o.a. fietsplan, bedrijfsfitness, extra reiskostenregeling, uitruil eindejaarsuitkering), Persoonlijk Budget Levensfase, Collectieve zorgverzekering (IZZ/CZ), Pensioenfonds PFZW;
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar;
 • Ingangsdatum in overleg, bij voorkeur zo snel mogelijk.

Meer informatie


Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Stephanie Frissen (Supervisor MST-ID) via 06-51800649. Voor meer informatie over de organisatie kun je contact opnemen met Adinda Scheren (teammanager) via ascheren@koraal.nl of 06 - 2298 7625.

Tijdens de sollicitatieprocedure zal meer informatie worden verstrekt over de werkwijze, meerdaagse basistraining en verdere opzet.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Interne kandidaten hebben, bij gebleken geschiktheid voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Ben jij de enthousiaste en zelfstandige MST Therapeut die wij zoeken? Ga jij deze uitdaging aan?

Wij ontvangen graag uiterlijk 10 november 2020 je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.