Koraal zoekt een

MST Therapeut - Gastenhof

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor Gastenhof zijn we op zoek naar een enthousiaste MST Therapeut met een stevige persoonlijkheid die ervaring heeft met onze doelgroep (LVB en antisociaal gedrag). Als je daarnaast ook nog bekend bent met systeemgerichte gedragstherapie, dat is deze functie echt iets voor jou!

Over de functie
Als MST-ID therapeut werk je nauw samen met een team van 3 therapeuten en 1 supervisor. Tevens is er eens per week een consult met een MST expert.

Jouw caseload bestaat uit 4 tot maximaal 5 gezinnen, die je over het algemeen 3 maal per week ziet. Hoewel de jongere de aangemelde cliënt is, werk je vooral met de ouders. Iedere week ziet er anders uit. Je werkt 36 uur verspreid over 5 dagen waarbij er regelmatig sessies aan het begin van de avond plaatsvinden. Dit geeft de flexibiliteit om bijvoorbeeld 's ochtends later te starten, of in de middag te sporten. Het deelnemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst behoort tot je functie.Wat is MST Therapie?
Multi Systeem Therapie voor jongeren en/of (ouder(s) met een lichte verstandelijke beperking (MST-ID) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 10 tot 19 jaar met ernstige gedragsproblemen (agressief gedrag, uitval- wangedrag op school, crimineel gedrag, of in aanraking komen met politie en justitie) bij wie plaatsing dreigt in de (gesloten) jeugdzorg. De MST behandeling wil een alternatief zijn voor een dergelijke plaatsing. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen (weglopen, spijbelen, pesten, intimideren, geweld thuis of op straat, alcohol- drugs en ander middelengebruik), die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag (dealen, diefstal, vandalisme en loverboy-problematiek) of dusdanig risicovol gedrag dat een uithuisplaatsing dreigt. De behandeling duurt tussen de 3 en de 5 maanden en vindt plaats in de natuurlijke omgeving en met de personen die de meeste invloed hebben op de jongere. Er wordt vanuit de thuissituatie veel met de ouders gewerkt.

Zie ook www.mst-nederland.nl

Wat maakt MST-ID uniek?
Het team heeft affiniteit en veel ervaring met de doelgroep. De caseload bestaat uit opvoeders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tijdens boosters worden de MST tools afgestemd op de behoeftes van mensen met een licht verstandelijke beperking. MST-ID wordt net als MST uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school etc. Klik hier voor meer informatie over MST en hier om meer te weten over MST-ID.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een stevige persoonlijkheid, die ervaring heeft en deskundig is m.b.t. deze doelgroep (antisociaal gedrag én licht verstandelijk beperkt). Je beschikt over een goed analytisch vermogen, sterke interpersoonlijke vaardigheden, daadkracht en inzet gericht op competenties en ontwikkeling, creativiteit en gezond verstand. Aansluiting vinden bij anderen is je kracht. Je ziet feedback als opbouwend en bent bereid hierop te reflecteren.

Daarnaast heb je:
 • Een afgeronde WO opleiding in de Psychologie, (Ortho-)pedagogiek of een HBO opleiding (SPH, SPV) met een relevante VO.
 • Ervaring en affiniteit met een systeemgerichte en/of cognitief gedragstherapeutische werkwijze, de LVB doelgroep en het werken in gezinnen.
 • Een SKJ registratie of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen.
 • Een bij de functie passende zelfstandigheid, doel- en resultaatgerichtheid.
 • De bereidheid tot bijscholing in het MST-model, dat vergoed wordt door Koraal.
 • De bereidheid tot flexibele werktijden, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en de bereidheid om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Rijbewijs en auto.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start vandaag vroeg omdat je gaat observeren bij een gezin. Moeder krijgt het kind niet uit bed en probeert te begrijpen waar het mis gaat.

Na deze afspraak heb je contact met je supervisor om het volgende gesprek voor te bereiden, want je gaat naar een gezin waarbij de jongere die we in behandeling hebben iedere nacht weg is en pas vroeg in de ochtend thuis komt. Deze week is hij opgepakt, omdat hij betrapt is bij een inbraak. Ouders voelen zich machteloos. Tussen je gesprekken door heb je contact met een verwijzer en met een school van een jongere die je in behandeling hebt.

Je sluit je dag af met een afscheid bij een gezin waar we een behandeling positief afsluiten. De betreffende jongere gaat weer hele dagen naar school, gebruikt geen drugs meer en de relatie met zijn ouders is verbeterd. Onderweg naar het gezin koop je een taart om het te vieren.

Wat bieden wij?
Een uitdagende, zelfstandige en boeiende functie in een klein, enthousiast team. Je krijgt de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Je gaat binnen een aantoonbaar succesvol programma werken dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. Het is een functie met volop ontwikkelmogelijkheden waaronder een vijfdaagse basistraining, elke drie maanden een booster training en wekelijkse supervisies. We zijn benieuwd naar je visie en creatieve ideeën.
 • Salaris: inschaling conform FWG 60 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €3.694 en max €5.370 bruto/maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om deel te nemen aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een vast contract.
 • Ingangsdatum: in overleg, bij voorkeur zo snel mogelijk.
 • Uren: 28-36 uur. Wil je minder uren werken? Wij gaan in overleg kijken wat mogelijk is.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Meer informatie
Nieuwsgierig, maar wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking? Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jor Robroek (MST-ID Supervisor) via: jrobroek@koraal.nl of 06 – 51 27 38 83.

Voor meer informatie over de organisatie kun je contact opnemen met Adinda Scheren (teammanager) via ascheren@koraal.nl of 06 – 22 98 76 25.

Tijdens de sollicitatieprocedure zal meer informatie worden verstrekt over de werkwijze, meerdaagse basistraining en verdere opzet. Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever.

Reageren
Heb jij interesse in deze uitdagende en boeiende functie? Dan ontvangen we graag je CV en motivatiebrief uiterlijk 10 april as via het sollicitatieformulier.