Koraal zoekt een

Muziekagoog - St. Anna in Heel

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Muziek als middel om cliënten verder te helpen. Muziek maakt je blij, maar muziek kan nog veel meer. Het kan je ondersteunen in het bereiken van meer ontspanning in je leven, je ruimte geven om weer een ontwikkelingsmoment aan te kunnen. Muziek kan je een zinvolle invulling van de dag geven, gedrag en spanning reguleren, geeft je de mogelijkheid om contact te maken, maar stelt je ook in staat te kunnen laten zien wat je kunt. Dat is waar muziek binnen Koraal Regio Noord-Midden Limburg voor staat.
Na een 40-jarige muzikale loopbaan binnen Koraal gaat onze huidige muziekagoog ons binnenkort verlaten. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega voor de functie van Muziekagoog(e).
Het betreft een functie voor 36 uur per week. Minder uren is bespreekbaar.

Over de functie

Muziek veel teweegbrengen. Door diverse muzikale werkvormen in te zetten, vergroot jij als muziekagoog de verbinding, de zingeving en de zelfredzaamheid van de cliënten. Je weet muziek op een passende wijze in te zetten bij cliënten met probleemgedrag, neemt onrust weg en hebt een activerende rol. Met jouw inbreng help je de cliënten niet alleen aan een glimlach op hun gezicht en een moment van geluk en herkenning, maar ook bij processen als acceptatie, rouw, depressie en stemmingswisselingen. Je ondersteunt cliënten in het ontdekken van hun talenten en helpt hen deze verder te ontplooien. Het kleinste gebaar, de kleinste blijk van herkenning, dat is wat jouw dag geslaagd maakt!
Als Muziekagoog(e) ontwikkel en implementeer je allerlei muziekactiviteiten voor cliënten, die onderdeel uitmaken van specifieke, vaak complexe, muzikale zorgvragen. Je maakt gebruik van je expertise in het analyseren van muziek en het 'vertalen' van deze muziek voor de individuele cliënt. Je verlies daarbij niet het groepsgebeuren en denken uit het oog.
Je bent in staat om moderne middelen in te zetten. Denk aan o.a. het digitaal bewerken van audio- en videobestanden, het maken van snoezelfilmpjes, maken van kijkliedjes en karaoke, etc.
De overdraagbaarheid en inzetbaarheid van muziek binnen de diverse woongroepen en activiteitenprogramma's hebben wij hoog in het vaandel staan. Dit vraagt iets van jou als muziekagoog. Je gaat op zoek naar de samenwerking en bent in staat om laagdrempelig en op maat ideeën aan te dragen die het mogelijk maken om muziek breder uit te zetten en uitvoerbaarheid te maken voor begeleiders binnen de regio. Je gaat steeds op zoek naar nieuwe muzikale werkvormen.

Over de locatie

In de regio Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten in de jeugdzorg, speciaal onderwijs, arbeidsparticipatie en gehandicaptenzorg. Vanuit de regio Noord- en Midden Limburg (Heel, Roermond, Venlo en Weert) kunnen we de gehele zorgvraag van een cliënt en zijn omgeving begeleiden. Voor expertisegebieden die wij niet zelf in huis of in deze regio hebben, werken we nauw samen met partners in de omgeving. Op deze manier zorgen we voor samenhang in de ondersteuning van onze cliënten en leerlingen in elk van hun levensdomeinen (wonen, leren, werken).

Wat bieden wij?
Vooral heel dankbaar werk met een prachtige doelgroep!
  • Je salaris en overige voorwaarden wordt geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie van Muziekagoog is ingedeeld in FWG 45: min €2.381 en max €3.452 bruto/maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%, een collectieve zorgverzekering en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden. Meer info zie www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
  • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
  • We starten met een contract voor bepaalde tijd, welke bij gebleken geschiktheid kan worden omgezet in onbepaalde tijd.

Wat vragen wij van jou?

Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding Creatieve Therapie (Muziek), OMB (Orthopedagogisch Muziekbeoefenaar) of vergelijkbaar. Daarnaast heb je oprechte affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie.
En verder...
  • Je bent muzikaal, hebt een brede kennis van gespecialiseerde muziek-therapeutische werkwijzen, methoden en technieken en bent in staat om muziek te analyseren, zodanig dat deze op maat kan worden ingezet voor cliënten. Je hebt passie voor je vak en bent in staat om inspirerende muzieksessies voor te bereiden en uit te voeren afgestemd op de wensen, behoeften en mogelijkheden van onze cliënten om hun welzijn te bevorderen.
  • Je stelt mede zorgplannen op, coördineert en voert zelfstandig individuele en groepssessies uit. Ook ben je in staat je kennis in te zetten ter ondersteuning van begeleiding op de groepen, zodat opgedane ervaringen voortgang kunnen hebben in de ontwikkeling van cliënten.
  • Communicatief vaardig, samenwerken, motiveren en inspireren zijn basisbegrippen voor jou.
  • Verder beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en loopt niet weg voor een uitdaging.
Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze P&O afdeling via 0475 - 579 807 of (i.v.m. vakantie) ná 3 juli met Silvie Jacobs (teamleider) via 06-10973869.
Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten. Het meedraaien in muziekgroepjes vormt een onderdeel van de procedure.

Reageren

Heb je interesse in deze unieke functie? Dan ontvangen we bij - voorkeur zo snel mogelijk - je CV en motivatie.