SGL zoekt een

Nachtdienstmedewerker WBC De Baandert/Overhoven te Sittard

Dienstverband

16-24 uren

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en daar op hun eigen invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groep begeleiding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Velden in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.400 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

Voor ons Woonbegeleidingscentrum in Sittard, WBC Overhoven en WBC De Baandert, zijn wij op zoek naar een: Nachtdienstmedewerker 16-24 uren per week

Wil jij werken in deze woonvormen?

Jouw werkdag:
• Je start in de avond en het kan voorkomen dat je een client moet helpen en ondersteunen met kleding uittrekken, tanden poetsen etc. zodat hij fijn naar bed kan gaan. Het merendeel van de cliënten maken de transfer d.m.v. tilliften. Onze cliënten hebben een meervoudige beperking, dus wees slim en werk geduldig.
• De avonddienst heeft de overdracht goed geregeld, het was een rustige avond!
• Onze cliënten liggen allemaal in bed. Dit is het moment dat je in alle rust je administratieve taken op orde kan maken. Je maakt o.a. de medicatiebestelling en je zet de medicatie uit voor de volgende dag.
• Gedurende de nacht zijn er geplande zorgmomenten voor diverse cliënten.
Je levert een bijdrage aan de begeleiding, verzorging en doet indien nodig verpleegkundige handelingen bij cliënten gedurende de nacht.
• Uiteraard kan het ook voorkomen dat een client ongepland jouw aandacht en zorg nodig heeft. Dit maakt het werken in de zorg juist afwisselend. Oftewel: Je bewaakt de algehele gezondheidstoestand van iedere client. Je hebt een signalerende functie en bent in staat adequaat te handelen bij incidenten en calamiteiten gedurende de nacht.
• Ook zijn er huishoudelijke- en schoonmaakwerkzaamheden, zoals kleding wassen/strijken, rolstoelen schoonmaken, medicatiekar poetsen, tafels dekken, algemene ruimtes schoonmaken etc.
• De tijd gaat vlug voorbij, voordat je er erg in hebt is de nacht voorbij en komt de overdracht van de ochtenddienst. Je drinkt een kop koffie en met een tevreden gevoel stap je op je fiets en duik je thuis je bed in.

Jouw kwaliteiten:
• Je bent in het bezit van het diploma verzorgende IG.
• Je bent een doorzetter en een aanpakker.
• Je bent flexibel, niemand kan je in de stress doen belanden, orde en netheid behoort ook bij je kwaliteiten, als ook geduld en sociaal inlevingsvermogen.
• Jij weet hoe je om moet gaan met meervoudige gehandicapten, kortom hoe is om te werken in de zorg!
• Jij bent helder en duidelijk in je taalgebruik en ook op papier kun je dit ook goed weergeven.
• Jij hebt de rust en de aandacht voor de cliënt ook al komt hij niet uit zijn woorden heb je daar begrip voor en wacht je geduldig zodat hij zijn vraag gesteld heeft.
• Je bent een echte teamplayer, je kunt het maximale uit jezelf halen maar ook uit het team van vrijwilligers en cliënten haal je het maximale!

Jouw team:
In WBC Overhoven/WBC De Baandert vind je een ervaren team, op dit team kun je bouwen, jij bent het ontbrekende puzzelstukje en neemt nieuwe kennis en ervaring mee. Samen met het team zorg jij voor kwaliteit van zorg, jij bent het aanspreekpunt in de nacht voor de cliënten. Zij vertrouwen op jou en jij bent de steun en toeverlaat voor hun.

Jouw aanbod:
Met het ervaren team ga je inzetten voor de kwaliteit te verhogen van de woonzorg, jij krijgt een goed salaris (max. €2675, fte dienstverband en volgens de CAO: FWG 35)
Met je ORT krijg je een extraatje voor het onregelmatig werken in de zorg. De balans in ontspanning en werk is bij ons gewaarborgd, wij zorgen goed voor elkaar!
Je kunt tot 24 uur werken maar minder kan ook, je krijgt in principe een jaarcontract aangeboden, maar bij geschiktheid krijg je snel een vast contract aangeboden!

Heb je nog vragen?
Je kunt contact opnemen met Debby Meulenhoff (teamleider). Je kunt haar bellen of whatsappen, op telefoonnummer (06) 23811264. Nog beter, kom even op de koffie bij Debby!

Ja, ik wil deze baan!
solliciteren@SGL-zorg.nl
o.v.v. vacaturenummer MP2019.85