Stichting Q-support zoekt een

Nazorgadviseur (Maatschappelijk werker Q-koorts en Covid-19)

Dienstverband

16 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Overige

Q-support is gevestigd in Den Bosch en is in 2013 in het leven geroepen door het ministerie van VWS om Q-koortspatiënten te adviseren, te begeleiden  en om onderzoek uit te zetten. Eind 2019 besloot het Ministerie van VWS dat gelet op de behoefte bij patiënten, de organisatie voor onbepaalde tijd mag voort bestaan.

Q-support is gevestigd in Den Bosch en is werkzaam voor Q-koorts patiënten in heel Nederland. In de regio Zuid-Limburg raakten in de jaren 2007-2011 honderden mensen besmet met Q-koorts waarvan enkele tientallen blijvende klachten ervaren. Voor meer informatie zie: www.q-support.nu

Per 1 oktober 2020 gaat C-support van start. C-support fungeert als steun – en adviespunt voor patiënten en alle reguliere professionals die een rol hebben in het adviseren en begeleiden van Covid-19 -patiënten. Kenmerkend is de integrale aanpak van de problematiek (het Q-support model), passend bij de vraag van de individuele patiënt.

In verband met het vertrek van de huidige functionaris zoeken wij per direct een maatschappelijk werker die 8 tot 16 uren per week verantwoordelijk is voor de eigen case-load. Vanuit je huidige dienstverband bij je eigen werkgever wordt je uitgeleend aan Q-support of je krijgt een tijdelijk contract bij Q-support en je werkt vanuit huis. Je beschikt over eigen vervoer want je gaat geregeld op pad naar patiënten of instanties. Je onkosten worden uiteraard vergoed. Je wordt ingewerkt door je collega-Nazorgadviseurs en je wordt bijgeschoold in Q-koorts en Covid-19.

Werkzaamheden
De patiëntenzorg is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. De Nazorgadviseur is aanspreekpunt voor Q-koorts en Covid-19 patiënten. Samen wordt bekeken wat de vraag is en wie die het beste kan oppakken. De adviseur biedt begeleiding aan de patiënten en aan de professionals, die te maken hebben met de patiënten. Op dit moment zijn de contacten vooral telefonisch of via videobellen, maar indien nodig wordt er een huisbezoek gepland. Daarin wordt samengewerkt met onze vrijwilligers-ervaringsdeskundigen. Daarnaast ben je een spin in het web door de contacten te onderhouden met de gemeenten en de zorgprofessionals. Deze samenwerking is domein overstijgend en we streven naar ontschotting.

Typisch Q-support
Het team van Q-support is groeiende en bestaat nu uit 8 medewerkers, een pool met ervaringsdeskundigen (vrijwilligers) en een flexibele schil. De sfeer is informeel, professioneel en ambitieus. De lijnen zijn kort. Er is altijd ruimte om te sparren met je collega’s in De Bosch. Bij Q-support ervaar je veel vrijheid om domein overstijgend in te gaan op de vraag van de patiënt. Aan de andere kant bevorderen wij het gebruik van de reguliere voorzieningen en helpen wij de patiënt zijn weg te vinden.

Profiel Nazorgadviseur
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk. Je hebt meerdere jaren ervaring met de persoonlijke begeleiding van patiënten of cliënten. Je voelt je aangesproken door onze doelgroepen.

Informatie:
Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je contact opnemen met onze Nazorgadviseurs. Zij zijn te bereiken via het secretariaat, telefoon 073-610 00 10.

Reageren?
Vind jij het leuk om eens een kijkje te nemen bij Q-support en te werken volgens het Q-support model? Dan nodigen wij je van harte uit om aan je werkgever te laten weten dat je belangstelling hebt voor deze klus en hopen wij binnenkort kennis met je te mogen maken. Of reageer direct en stuur je motivatie met CV aan secretariaat@q-support.nu.