Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

1.000ste deelnemer Sterk in je Werk

Het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus heeft haar 1000e deelnemer verwelkomd. Met dit project krijgen vijfduizend zorgmedewerkers de kans hun loopbaan een positieve wending te geven. Suzanne Kruizinga, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “We maken ons samen sterk om mensen voor deze sector te behouden of binnen te halen en arbeidsmarktfit te houden. De inzet is om ze door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt te laten worden, waardoor de kans op werkbehoud of nieuw werk wordt vergroot.” Sterk in je werk, zorg voor jezelf werkt ook preventief, omdat de veranderende zorg vraagt om andere competenties van medewerkers.

​Persoonlijke aanpak

Door de inzet van loopbaanadviseurs van de regionale werkgeversorganisaties wordt er gebruik gemaakt van een persoonlijke aanpak die de kennis en mogelijkheden van de doelgroep op de arbeidsmarkt vergroot. Deelnemers aan Sterk in je werk worden gemotiveerd en geholpen met cv’s, sollicitatiebrieven etc. Ook worden ze gewezen op mogelijkheden als loopbaantesten, scholingsmogelijkheden, vacaturebanken en scholingsvouchers. De regionale aanpak, zorgt er volgens Kruizinga voor dat we mensen echt kunnen helpen met hun loopbaan aan de slag te gaan. “We leveren maatwerk. Dat is intensief, maar ook zeer waardevol. De zorgmedewerkers in kwestie zien weer perspectief”.

Unieke samenwerking
CNV Zorg &Welzijn en RegioPlus zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en de daarbij horende coördinatie. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken. FNV Zorg & Welzijn ondersteunt het project. RegioPlus draagt zorg voor de landelijke coördinatie en de regionale uitvoering. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus: “De succesfactor is dat werkgevers en werknemers in zorg en welzijn op regionaal niveau samenwerken in de uitvoering van het project. We willen minimaal 5000 zorgmedewerkers op deze wijze bijstaan. De eerste resultaten van onze regionale aanpak zijn veelbelovend”. Er waren echter ook verbeterpunten. Boonstra: “Aanvankelijk gingen we van start met een project voor 45-plus medewerkers, werkzaam op mbo niveau 1 en 2. Dit bleek te scherp gesteld. We kregen veel vragen van zorgmedewerkers die buiten deze categorie vielen. Daarom hebben we in overleg met het ministerie van VWS besloten Sterk in je werk open te stellen voor iedereen, mits zij in de afgelopen twee jaar niet eerder loopbaanondersteuning hebben ontvangen.”

Aanmelden voor loopbaanondersteuning om in zorg en welzijn aan het werk te blijven of te komen kan via www.sterkinjewerk.nl.

Twitter @zorgnetlimburg
Ongeveer 3 uur geleden
Nieuwe vacature: Medewerker Begeleiding gedragsgroep te Heel (24-30 uur pw) / V11.02 bij Daelzicht regio Midden Lim… https://t.co/IisVnLV9nE
Ongeveer 8 uur geleden
Nieuwe vacature: Wijkverpleegkundige bij De Zorggroep https://t.co/WQw3UOWVns
Ongeveer 8 uur geleden
Nieuwe vacature: Verpleegkundige 4-5, kwaliteit & veiligheid bij De Zorggroep https://t.co/NOoyO21wMd
Facebook

Deel dit nieuwsbericht