Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

Hackathon verstandelijke gehandicaptenzorg

 

Om innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen de informele groep VG-innovators opgericht. Zij constateerden dat er een gat is ontstaan tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte in de sector. Dit komt voornamelijk omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag vanuit de sector, omdat ze zijn gericht op een andere doelgroep zoals de ouderenzorg. Om hier verandering in te brengen gaan de deelnemers van de hackathon als collectief op zoek naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Op maandag 9 april zijn de ruim 30 teams gezamenlijk van start gegaan!

De teams hebben 99 uur de tijd om van probleemstelling tot oplossing te komen. Op vrijdag 13 april worden alle innovatieve ideeën gepitcht voor de jury en worden er drie winnaars geselecteerd.

Naast de uitkomst van de prototypes laat deze hackathon ook zien dat zorginstellingen samenwerken om de algehele verstandelijk gehandicaptenzorg te verbeteren en zich te profileren als een innovatieve speler voor bedrijven. De Rabobank is partner van dit evenement.

Meer informatie vind je hier.

Facebook

Deel dit nieuwsbericht