Maastricht UMC+ zoekt een

Obstetrieverpleegkundige

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Werken op de kraamafdeling en verloskamers bij het MUMC+? Dan weet je zeker dat geen dag hetzelfde is! Wil jij jezelf verder ontwikkelen en is variatie in je werk en het opdoen van kennis belangrijk voor jou? Dan ben je op onze kraamafdeling/verloskamers op het juiste adres!

Als obstetrieverpleegkundige verpleeg en verzorg je zwangere, - en kraamvrouwen waarbij hoogcomplexe zwangerschappen en bevallingen aan de orde van de dag zijn. Je krijgt te maken met gecompliceerde zwangerschappen waarbij het kindje te vroeg of met een afwijking geboren wordt, maar ook met patiënten die zelf hoogcomplexe zorg nodig hebben tijdens of na hun zwangerschap.

Op de kraamafdeling en verloskamers is je werk nooit klaar. Je start de dag met controles van moeder en kind, ondersteunt bij het kindje aan de borst leggen en bij het kolven en doet het kindje samen met de vader in bad. Je begeleidt, adviseert en instrueert zowel de patiënt als de familie. Een stabiele situatie kan snel veranderen en acuut worden. Jij houdt het hoofd koel en kan snel schakelen.

De acute en snel veranderende situaties in combinatie met onvoorspelbare factoren zorgen ervoor dat je werk als obstetrieverpleegkundige iedere dag afwisselend en uitdagend is. Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen een academische setting en je kennis te verdiepen.

Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een in Nederland BIG-geregistreerd verpleegkundig diploma. Bij voorkeur ben je in het bezit van de specialisatie Obstetrie Verpleegkundige.
Indien je in het bezit bent van een verpleegkundig diploma en daarnaast een (Belgisch) verloskundige opleiding hebt afgerond, nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. We willen je dan wel vragen je BIG nummer te vermelden in je CV of sollicitatiebrief.

Werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige binnen de verloskunde, kraamzorg en in de verzorging van pasgeborenen is een pré.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De Kraamafdeling/Verloskamers bestaat uit 7 verloskamers, 1 ante-partum kamer en 17 bedden voor zieke zwangeren en kraamvrouwen, waarvan 7 obstetrische high-care bedden en 10 wiegen. Daarnaast is er binnen de afdeling een dagunit ingericht waar hoog risico zwangeren worden gescreend en vasculair onderzoek plaatsvindt. Op de afdeling wordt zorg verleend aan zwangere vrouwen met een niet fysiologische zwangerschap zowel tijdens de bevalling en aan moeder en kind na de bevalling. Daarnaast kent de afdeling een EHBO functie voor gynaecologische en obstetrische patiënten.

Per jaar vinden er ongeveer 1200 niet-reguliere, gecompliceerde bevallingen plaats in het MUMC+.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24 tot 32 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.505,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08A van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.