Maastricht UMC+ zoekt een

Obstetrieverpleegkundige of Verpleegkundige met affiniteit met het specialisme Obstetrie

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als obstetrieverpleegkundige heb jij de bijzondere taak om zwangere, - en kraamvrouwen met hoogcomplexe zwangerschappen en bevallingen te verzorgen en verplegen.
Gecompliceerde zwangerschappen waarbij het kindje te vroeg of met een afwijking geboren wordt behoren tot jouw dagelijkse werkzaamheden, maar ook vrouwen die zelf hoogcomplexe zorg nodig hebben tijdens of na hun zwangerschap worden door jou begeleid en verzorgd.

Je begeleidt, adviseert en instrueert zowel de patiënt als de familie. In een acute situatie weet jij het hoofd koel te houden terwijl je de nodige handelingen uitvoert en je de patiënt gerust weet te stellen.

Acute en snel veranderende situaties in combinatie met onvoorspelbare factoren zorgen ervoor dat je werk als obstetrieverpleegkundige iedere dag afwisselend en uitdagend is. Geen dag is hetzelfde. Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen een academische setting en je kennis te verdiepen.

Wat vragen wij van jou?

  • je bent in het bezit van een in Nederland BIG-geregistreerd verpleegkundig diploma;
  • bij voorkeur ben je in het bezit van de specialisatie Obstetrie Verpleegkundige;
  • indien je in het bezit bent van een verpleegkundig diploma en daarnaast een (Belgisch) verloskundige opleiding hebt afgerond, nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. We willen je dan wel vragen je BIG nummer te vermelden in je CV of sollicitatiebrief;
  • indien je nog niet in het bezit bent van het obstetrie diploma, dan ben je bereid deze opleiding alsnog te volgen.
Werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige binnen de verloskunde, kraamzorg en in de verzorging van pasgeborenen is een pré.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Binnen het vrouw moeder kind centrum zijn de verloskamers en de kraamafdeling de plek waar nieuw leven begint. Op onze afdeling wordt door een team van zorgprofessionals tweede en derdelijns zorg verleend aan de zieke zwangere, de barende en aan kraamvrouwen met hun pasgeboren kind. Ook zwangerschapsafbrekingen op medische grond behoren tot onze zorg. Daarnaast kent de afdeling een EHBO functie voor gynaecologische en obstetrische patiënten en kenmerkt zich door acute zorg.

Het kraam en verloskamers team bestaat uit 45 (in opleiding tot) gespecialiseerd verpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de stafartsen, arts-assistenten, klinisch verloskundigen en leerlingen om de vaak hoog complexe verloskundige zorg te waarborgen.

Ons streven is om een breed continuüm van integrale zorg te bieden waarbij wij ons vooral richten op de persoon. Onze ambitie is het centraal stellen van de patiënt en haar omgeving.

Los van de afdeling is er de laatste jaren geïnvesteerd in een prachtig transmuraal vrouwen dagcentrum, waar preventie, onderzoek en behandeling van de zwangere met bloeddrukproblemen vorm krijgen.

Per jaar vinden er ongeveer 1200 niet-reguliere, gecompliceerde bevallingen plaats in het MUMC+.
Wij zijn op zoek naar enthousiaste (obstetrie) verpleegkundigen of verpleegkundigen met affiniteit voor dit specialisme, die ons team willen komen versterken.

Los van de afdeling is er de laatste jaren geïnvesteerd in een prachtig transmuraal vrouwen dagcentrum, waar preventie, onderzoek en behandeling van de zwangere met onder andere bloeddrukproblemen vorm krijgen.

Aanstelling
De arbeidsovereenkomst wordt op grond van artikel 2.3 van de Cao umc voor onbepaalde tijd aangegaan. Een overeenkomst tussen de gemiddeld 24 en gemiddeld 36 uur per week behoort tot de mogelijkheden.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.505,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen uiterlijk in week 11 worden gehouden.