Daelzicht zoekt een

Ondersteunend Begeleider B in Heel (Jeugd / LVB)

Dienstverband

24-28 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Heb jij een passie voor het werken met jeugd en bezit jij over de pedagogische kwaliteiten om kinderen een prettige, vertrouwde en duidelijke thuisbasis te geven?

Voor onze locatie Panheelderweg 34-36 in Heel (regio Roermond) hebben wij een vacature voor:

Ondersteunend Begeleider B (Jeugd / LVB)
24-28 uur, Heel

Zo ziet jouw baan eruit

Als ondersteunend begeleider ben je samen met je teamcollega’s verantwoordelijk voor de opvoeding, begeleiding en verzorging van de jongeren en het creëren van een stabiele en veilige woonsituatie. Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren van zelfstandigheid en het aanleren van sociale communicatieve vaardigheden. Professionele betrokkenheid, rust uitstralen, zelfstandig durven handelen en veiligheid bieden zijn onmisbare eigenschappen. Met als uitgangspunt de persoonlijke begeleidingsplannen dient regelmatig complexe individuele en/of groepsbegeleiding plaats te vinden om zo te komen tot een veilige en optimale leefomgeving voor de jongeren.

Graag nodigen wij kandidaten met ervaring in de jeugdhulpverlening uit te reageren. Het is belangrijk dat je zowel sterk in je schoenen staat, goed om kunt gaan met professionele afstand en nabijheid en een baken van rust kunt zijn voor zowel de jongeren als je collega’s.

Locatieprofiel 

Panheelderweg 34-36 bestaat uit één woonhuis waar 4 tot 6 minderjarige cliënten wonen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, zowel jongens als meisjes. Deze jongeren behoren tot de LVB – groep. Bijkomend is er sprake van gedragsproblematiek, ontwikkelingsstoornissen, hechtingsproblematiek en een veelal onstabiele thuissituatie. De jongeren gaan naar school of dagbesteding en komen daarna thuis waar zij naar keuze samen of alleen hun vrije tijd doorbrengen in een huiselijke woonomgeving.

Dit bieden wij

 • Een fijne werkomgeving met een team van collega’s waarmee een intensieve samenwerking bestaat in een huiselijke sfeer.
 • Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 1963,- max. € 2902,- bruto op basis van 36 uur).
 • Afhankelijk van je achtergrond en werkervaring bieden wij een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband of direct een vaste aanstelling bij Daelzicht.
 • Het aantal contracturen wordt met jou afgestemd, we hebben mogelijkheden tussen de 24 en 28 uur per week.

Herken jij jezelf hierin?

 • Diploma in zorg en welzijn op minimaal MBO-3 niveau, zoals MMZ, SPW, SPH, Social Work, Pedagogiek of HBO-V
 • Werkervaring in jeugdhulpverlening is een grote pré
 • Je bent flexibel in te plannen (slaapdiensten, ochtend, dag en weekend)
 • Je hebt een passie voor het begeleiden van jongeren ‘met bagage’ en je krijgt hier energie van.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en voeling met de leefwereld van kinderen en jongeren.
 • Je bent analytisch, besluitvaardig en staat stevig in je schoenen,
 • Je gebruikt humor in je werk en je kunt de vraag onder het gedrag van de jongeren beantwoorden, passend bij de ontwikkeling van de individuele cliënt.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Carmen Verbakel via telefoonnummer 0646077851.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.