PSW zoekt een

(Ondersteunend) Begeleider EVG Wonen Oude Baan Reuver

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Eerstelijnszorg

Vanuit jouw passie heb je oog voor de kleine dingen die in het leven van deze cliënten van enorm grote waarde kunnen zijn en net die glimlach op hun gezicht kan brengen. En dat is precies hetgeen wat jou de voldoening in het werk geeft. Klinkt dit bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

PSW Wonen zoekt (ondersteunend) begeleiders voor mensen met verstandelijke beperking die in een woonbegeleidingscentrum wonen. Overdag gaan zij naar de dagbesteding/ het werk.

Vestigingsinformatie:

Het woonbegeleidingscentrum aan de Oude Baan Boven in Reuver biedt begeleiding bij het wonen aan mensen met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking. Het betreft een woongroep van 6 EVG cliënten en tussen de 20 en 45 jaar oud zijn. De begeleiding richt zich enerzijds op het fysiek verzorgen van deze cliënten en anderzijds op het in stand houden en/of verbeteren van hun vaardigheden daar waar mogelijk door hierin hele kleine stapjes te maken samen. Hierbij wordt zoveel als mogelijk bij deze doelgroep uitgegaan van de eigen regie van de cliënt waardoor de client daar waar mogelijk toch eigen keuzes kan maken om een zo prettig mogelijk leven te leiden. Voorbeelden hiervan zijn het zelf bepalen wat je op je boterham wilt, welke muziek je luistert of je mee wilt gaan wandelen. Bij deze doelgroep wordt gebruik gemaakt tilliften en andere hulpmiddelen en worden verpleegkundige handelingen uitgevoerd, waarvoor je zult worden opgeleid wanneer je hiermee geen ervaring hebt.

Functie informatie:

Als (ondersteunend) begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten. Dat houdt in dat je inspeelt op de begeleidingsvragen. De (ondersteunend) begeleider levert actief een bijdrage voor de input van ondersteuningsplannen van cliënten en neemt een deel van de uitvoering voor zijn/haar rekening. Je bent het aanspreekpunt voor de cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en eventuele andere hulpverleners. Zo blijft de zorg persoonlijk en toegankelijk. Het aantal uren per week mag variëren op basis van de wensen van de kandidaat tussen de 20 en 26 uur.

Wat hebben we te bieden?

  • Goede werksfeer en fijne collega's.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
  • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • Een heel ruim assortiment aan opleidingen en trainingen waardoor je de gewenste kennis kunt op doen en/of bijspijkeren en je je persoonlijk (verder) kunt ontwikkelen.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.

Wat verwachten we van jou?

  • Een agogische opleiding op minimaal niveau 3.
  • Als persoon heb je oog voor voor juist die hele kleine details die voor die ander van enorme waarde zijn.
  • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtenduren, de avonduren, tijdens het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.

Informatie:

Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Louise Haasen, teamleider Wonen Reuver, 06 - 53 98 36 76.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.