PSW zoekt een

(ondersteunend) Begeleider Posterholt en Melick

Dienstverband

16 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Melick

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Werken met onregelmatige diensten is voor jou geen probleem. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

PSW Wonen is op zoek naar meerdere

(Ondersteunend) begeleiders

Wat ga je doen?
 • Je werkt vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. Jouw verantwoordelijkheid is groot, maar je staat er niet alleen voor. Met collega's en ouders/ verwanten zorg je ervoor dat de cliënten richting en inhoud aan hun eigen leven kunnen geven.
 • Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid. Je helpt de bewoners op weg naar meer eigen regie over hun leven en maakt participatie in de lokale samenleving mogelijk.
 • Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit.
 • Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je als (ondersteunend) begeleider een bijdrage aan de uitvoering van de individuele ondersteuningsplannen.
De locatie WBC Posterholt

Woonbegeleidingscentrum Posterholt, gevestigd in gemeente Roerdalen, biedt begeleiding en ondersteuning in het wonen aan 13 mensen met een verstandelijke beperking.

Het WBC kenmerkt zich door het bieden van begeleiding aan een gevarieerde samenstelling van cliënten. De cliënten verschillen in niveau van verstandelijke beperking en hebben ieder hun eigen zorg- en ondersteuningsbehoefte. Er wonen actieve jongere cliënten als ook ouder wordende cliënten met bijkomende problematiek. Eigen regie is een belangrijk thema en uitdaging voor de medewerkers, zeker daar waar zorgbehoeften verschillen. Deze gemêleerde samenstelling vraagt om een voortdurende afstemming van begeleidingsstijl.

De locatie WBC Melick

WBC Melick bestaat uit 1 geschakelde woning waar 12 cliënten wonen en 1 woning aan de overkant van de straat waar 7 cliënten wonen. Cliënten zijn in de leeftijd van 25 tot 64 jaar en hebben allen een lichte tot matige verstandelijke beperking waarbij

soms ondersteuning nodig is bij lichamelijke verzorging. Enkele bewoners hebben daarbij autisme of psychische klachten. Cliënten hebben ieder hun eigen begeleidingsstijl die voortdurend afgestemd wordt op de actuele zorgvraag. Het team is onderverdeeld in 3 sub-teams. Ieder sub-team werkt voornamelijk in 1 woning waardoor de lijnen kort zijn.

Wat hebben we te bieden?
 • Direct een vast contract.
 • Een baan bij een werkgever die qua werknemerstevredenheid in de regionale top 3 staat. Werken bij PSW = we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!
 • Een informele werksfeer.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • Een locatie die goed bereikbaar is, ook met het openbaar vervoer.
Wat verwachten we van jou?
 • Voor de functie van (ondersteunend) begeleider is een agogische opleiding op minimaal MBO niveau 3 vereist.
 • Ook kandidaten die nog studeren bijv HBO Social Work, Pedagogiek, MBO BOL laatste jaar zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken. Vakantiewerk of een weekendbaan is bespreekbaar.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
Meer informatie of direct solliciteren?

Voor meer informatie kun je terecht bij Helga Roemen, via 06 13 47 97 49 of h.roemen@psw.nl.

Solliciteren kan via de sollicitatieknop bij de betreffende vacature op www.werkenbijpsw.nl

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.