PSW zoekt een

(Ondersteunend) begeleider Wonen voor appartementen in Nederweert

Dienstverband

16 - 18 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je hebt altijd al 'met mensen willen werken', je steekt graag de handen uit de mouwen, je bent flexibel, zelfstandig en ondernemend. Ben je daarnaast ook beschikbaar tijdens weekenden, ochtend- en avonduren en heb je altijd willen werken binnen een leuke zorgorganisatie? Zie jij jezelf al helemaal werken in een enthousiast team in Nederweert in een functie waar de nadruk ligt op het ècht begeleiden? Lees dan snel verder!

PSW Wonen , onze woonlocatie Schoolstraat 1, is voor 16/18 uur per week op zoek naar een:

(Ondersteunend) begeleider

Wat ga je doen?
Jij creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten. Je voert ondersteunende en begeleidende cliëntgerichte werkzaamheden uit en helpt bij de invulling van de vrije tijd in het weekend. Door de week gaan de cliënten overdag naar de dagbesteding/het werk en zijn in het weekend thuis op hun woonlocatie. Als (ondersteunend) begeleider kun jij inspelen op hun uiteenlopende begeleidingsvragen. Daarnaast draag je zorg voor het mede uitvoering geven aan individuele begeleidingsplannen van de cliënten. Inhoudelijk richt de begeleiding zich vooral op het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en het zoveel mogelijk zelfstandig inrichten van hun dagelijkse leven. De begeleiding is minder gericht op (fysieke) verzorging. Geen dag en moment is hier hetzelfde!

De locatie - Schoolstraat 1
Eén gebouw, 12 voordeuren. De cliënten van woonbegeleidingscentrum Schoolstraat 1 in Nederweert wonen hebben een licht tot matig verstandelijke beperking en de leeftijd varieert tussen 26 en 70 jaar. De cliënten van Schoolstraat 1 wonen semi-zelfstandig in appartementen (geclusterd). In het gezamenlijke trefcentrum zoeken cliënten elkaar op hun eigen initiatief op om een spelletjes te doen of koffie te drinken. Samen met de cliënten geef jij vorm aan het ondersteuningsplan. De begeleiding is grotendeels individueel en de begeleidingsvragen zijn zeer specifiek en uiteenlopend, denk hierbij aan autisme en/of gedragskenmerken.

Wat hebben we te bieden?
 • Een vast contract.
 • Een informele werksfeer en fijne collega's.
 • Je draait diensten in de ochtend- en avonduren en om het weekend.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen. Daarnaast kun je een beroep doen op de gedragskundige.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • En niet te vergeten… Werken bij een werkgever die door onze eigen medewerkers is gekozen tot beste werkgever 2019-2020 van de sector.
De ideale kandidaat:
 • Heeft een agogische opleiding afgerond op minimaal niveau 3.
 • Heeft affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Is bereid om buiten kantooruren te werken.
 • Staat sterk in zijn/haar schoenen bij het uitvoeren van zelfstandige taken, maar kan daarnaast ook goed de weg vinden in het team.
Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Inge van Bergen, waarnemend teamleider op telefoonnummer 06-12099222.

Direct solliciteren?
Ga dan naar onze vacaturepagina www.werkenbijpsw.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de juiste vacature.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 1 oktober 2020.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.