PSW zoekt een

(Ondersteunend) Begeleider WBC Eikenstraat Hinkert Nederweert

Dienstverband

20 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Je werkt met hart en ziel met en voor cliënten. Dat is jouw passie en dat geeft je voldoening. Je bent flexibel, ondernemend en zelfstandig. Werken met onregelmatige diensten is voor jou geen probleem. Klinkt dat bekend? Dan zijn we op zoek naar jou!

PSW Wonen is voor woonbegeleidingscentrum Eikenstraat/Hinkert voor 20 - 28 uur per week op zoek naar een:

(Ondersteunend) begeleider

Waarom is deze functie zo leuk?

Je creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. In de vrije tijd vinden zij het heerlijk om samen uitstapjes te maken. Zo gaan ze deze zomer samen winkelen, naar de dierentuin of kamperen. Jij hebt als (ondersteunend) begeleider echt de ruimte om deze cliënten daarin te begeleiden en samen met hen te genieten. Het team is een fijn team dat vooral gericht is op de eigen regie van de bewoners en daar de acties en activiteiten voor de bewoners op in zet.

Benieuwd hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet op een woonlocatie? Klik dan hier.

Wat ga je doen?

Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid.
Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit. Hierbij werk je samen met verwanten die nauw betrokken zijn bij de cliënt.
Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je als begeleider een bijdrage aan de uitvoering van de individuele begeleidingsplannen.

De woonlocatie Eikenstraat / Hinkert WBC Eikenstraat/Hinkert

In woonbegeleidingscentrum (WBC) Eikenstraat wonen 10 mensen met een verstandelijke beperking in 2 aaneengeschakelde woonhuizen. Zij krijgen ondersteuning bij het wonen van professionele begeleiders van PSW. Overdag gaan de bewoners naar hun werk of de dagbesteding. De woning ligt aan de Geenestraat 21 te Nederweert.

WBC de Hinkert : In woonbegeleidingscentrum (WBC) Hinkert wonen 13 mensen met een verstandelijke beperking in 4 aaneengeschakelde huiskamers. Zij krijgen ondersteuning bij het wonen van professionele begeleiders van PSW. Overdag gaan de bewoners naar hun werk of de dagbesteding. De woning ligt aan de Geenestraat 21 te Nederweert.

Een collega aan het woord

"Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk en afwisselend. Ik werk hier heel graag omdat er bij deze 2 groepen een grote diversiteit is, bewoners met elk hun eigen karakters en behoeften. In de ene woonkamer is er echt sprake van een huiselijke sfeer en zijn de bewoners vaak in de woonkamer te vinden. In de andere woonkamer is er een mix van bewoners die meer zelfstandig zijn en andere bewoners die behoefte hebben aan samen in de woonkamer vertoeven." Lees hier de ervaringsverhalen van onze collega's over het werken bij PSW of bekijk hier het filmpje.

Wat hebben we te bieden?
  • Een goede en informele werksfeer.
  • We bieden een vast contract waarbij je de eerste maanden ter vervanging van een collega wordt ingezet op WBC Eikenstraat/ Hinkert en je daarna (mogelijk) elders gaat werken.
  • Fijne en enthousiaste collega's waar je altijd een beroep op kunt doen.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
  • Ruimte voor eigen initiatief en om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, én een eindejaarsuitkering.
Wat breng jij mee?
  • Een afgeronde agogische opleiding op minimaal niveau 3.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ellen van Diejen, teamleider Wonen via 06-13448423 of e.vandiejen@psw.nl . Solliciteren? Ga naar werkenbijpsw.nl en laat je sollicitatiegegevens achter bij de betreffende vacature.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.