PSW zoekt een

(ondersteunend) Begeleider WBC Schoolstraat Nederweert

Dienstverband

22 - 26 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Het is nog vroeg (07.00 uur) als je aankomt op jouw werkplek in Nederweert. De meeste cliënten worden rustig wakker. Sommigen liggen nog lekker te slapen. Aan jou de taak om ze wakker te maken. Je ondersteunt ze met de verzorging of het aankleden en zorgt ervoor dat zij de dag op een prettige manier kunnen starten. De zorgwens verschilt per cliënt, maar dat hoeven wij jou natuurlijk niet te vertellen. Jij vindt dit vanzelfsprekend en draagt graag je steentje bij. Dat is werkgeluk voor jou!

(ondersteunend) Begeleider

22-26 uur per week

PSW Wonen zoekt een (ondersteunend) begeleider (22-26 uur) voor het woonbegeleidingscentrum gelegen aan de Schoolstraat te Nederweert. Dit is een mooie locatie midden in het centrum van Nederweert.

Waar ga je werken?

Het woonbegeleidingscentrum biedt begeleiding bij het wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Het WBC biedt een thuis aan 21 cliënten en is georganiseerd in 3 groepen van elk 7 cliënten. Deze vacature is voor de groep van 7 cliënten tussen de 20 en 55 jaar oud. Hun zorgbehoefte is heel divers; sommige cliënten hebben veel ondersteuning nodig bij hun verzorging en andere cliënten kennen juist meer zelfstandigheid. Zo wonen er cliënten die autisme hebben, maar ook woont en een client met een visuele beperking.

Juist die grote variatie maakt werken op deze locatie zo leuk en afwisselend; geen dag is hetzelfde!

Wat ga je doen?

Als begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten en draai je de groep zelfstandig. Op bepaalde momenten in de week word je hierbij ondersteund door een medewerker ADL en ben je er sámen voor de cliënten. Je voert ondersteunende en begeleidende cliëntgerichte werkzaamheden uit. In het weekend organiseer je leuke activiteiten waarbij de nadruk op de zelfstandige persoonlijke verzorging (daar waar mogelijk) en zelfstandig invulling geven aan de dagelijkse activiteiten. Daarnaast werk je nauw samen met ouders die betrokken zijn bij hun kind.

Je voert taken uit in het kader van het Ondersteuningsplan van de client, dat wordt opgesteld door de Persoonlijk Begeleider. In overleg met jou krijg je een aantal neventaken die je voor het team en de locatie mag oppakken waarbij je je verder kunt ontwikkelen.

De functie brengt met zich mee dat er om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.

Wat hebben we te bieden?
 • Een hele afwisselende werkomgeving en juist die afwisseling maakt het werk zo leuk!
 • Een werkplek waar je écht de tijd en ruimte hebt om er voor de client te kunnen zijn en om samen leuke dingen te ondernemen.
 • Coaching on the job door je Teamleider, aangepast op jouw behoeften.
 • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige om te sparren over de cliënten.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
 • Een ruim assortiment aan opleidingen en trainingen waardoor je de gewenste kennis kunt op doen en/of bijspijkeren en je je persoonlijk (verder) kunt ontwikkelen.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • Een vast contract behoort tot de mogelijkheden.
Wat verwachten we van jou?
 • Een relevante opleiding op minimaal niveau 3.
 • Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Van nature ben jij een actief persoon die er samen met collega's voor zorgt dat de zaken op orde zijn, zodat de clienten een fijne thuisomgeving hebben.
 • De functie brengt met zich mee dat er in de ochtend- en avonduren, om het weekend en met slaapdiensten wordt gewerkt.
Informatie:

Wil jij meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met Anneke Hanssen, teamleider, via 06-53983670.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.