PSW zoekt een

(ondersteunend) Begeleider Wonen instroompool regio MERR

Dienstverband

18 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heythuysen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Zou jij graag willen gaan werken in de gehandicaptenzorg en wil jij ervaren welke doelgroep en zorgvraag het beste bij jou past? Ben je binnenkort klaar met je zorgopleiding niveau 3 of 4, heb je die recent afgerond of heb je op een andere manier affiniteit met de gehandicaptenzorg? En dat alles bij een hele fijne werkgever? Dan bieden wij jou een hele mooie kans!

Wat houdt de instroompool in?

In de instroompool start je met een jaarcontract.
Je werkt steeds 2-6 maanden op een woongroep ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof of langdurig verzuim.
Voor jou een ideale kans om werkervaring op te doen, om de sfeer te proeven bij een aantal woongroepen en te ervaren welke cliënt doelgroep het beste past bij jou.
De meeste woongroepen bestaan uit 7-8 cliënten en omdat je steeds een aantal maanden op locatie werkt, bouw je een band op met deze cliënten. Voor hen heel fijn, voor jou steeds een stukje verdieping.
Om vervolgens door te stromen naar een openstaande vacature op een van onze woonlocaties.

Evelien de Wit is via de instroompool gestart en vertelt:

"Ik vul via de instroompool op verschillende locaties langdurige vervangingen in. Het bevalt me prima, ik ga elke dag lekker naar mijn werk! Ik word overal goed ingewerkt, kan scholingen volgen en word bij teamoverleg en teamuitjes betrokken. Ik voel me serieus genomen en gehoord. Ik doe ervaring op met heel verschillende cliënten, teams en collega's. Daar leer ik van. Zeker als je niet precies weet wat je wilt, is de instroompool een goede stap in je ontwikkeling! En inmiddels werk ik als Begeleider op een vaste locatie."

Wat ga je doen?

In deze functie begeleidt je de 7-8 cliënten van de betreffende woongroep en speel je in op hun uiteenlopende begeleidingsvragen. Als (ondersteunend) begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Je voert ondersteunende, begeleidende en vaak ook verzorgende cliëntgerichte werkzaamheden uit. Daarnaast werk je nauw samen met ouders die zeer betrokken zijn bij hun kind en heb je te maken met andere partijen.

Vestigingsinformatie

PSW telt zo'n 25 kleinschalige woonbegeleidingscentra. Op de meeste woonlocaties zijn er 2-4 woongroepen van 7-8 cliënten per woning of bestaan ze uit appartementen waar cliënten zoveel mogelijk zelfstandig wonen. De woonlocaties zijn gelegen in woonwijken en hebben een sterke lokale verankering en liggen in de regio's Echt, Roermond, Roerdalen, Leudal, Reuver, Tegelen, Weert en Nederweert.

Wat hebben we te bieden?
 • Een jaarcontract met vaste uren.
 • Je bent werkzaam bij WBC's in je eigen omgeving, we bespreken samen wat daarin haalbaar is voor jou.
 • Je mag zelf aangeven hoeveel contracturen je wenst tussen 16-28 uur / week. Eventueel zijn zelfs meer uren bespreekbaar, je combineert je werken binnen de instroompool dan met het werken binnen een van onze andere sectoren.
 • Een inwerkprogramma waarin je een collega als buddy krijgt.
 • Je mag diverse trainingen volgen die je meteen in je werk kunt toepassen.
 • Goede werksfeer en fijne collega's.
 • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
 • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • 14,4 stichtingsuren bovenop je verlof op basis van een fulltime dienstverband.
Wat verwachten we van jou?
 • Een agogische opleiding op niveau 3 of 4 of vergelijkbaar.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je werkt in de ochtend, tijdens de middag/avonddienst, om het weekend en slaapdiensten. Het aantal slaapdiensten per maand verschilt per locatie.
Informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact met Daniëlle Driessen via

06 - 83 70 71 78 of mail d.driessen@psw.nl. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier behorend bij deze vacature op werkenbijpsw.nl.

We stellen het niet op prijs als bedrijven reageren om hun diensten aan te bieden.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.