PSW zoekt een

(Ondersteunend) Begeleider Wonen Oude Baan Reuver

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Eerstelijnszorg

Je houdt van gezelligheid, je staat graag voor een ander klaar en je hebt een zorghart. Klinkt dat bekend? Dan zijn we per direct op zoek naar jou!

PSW Wonen zoekt een (Ondersteunend) Begeleider voor mensen met verstandelijke beperking die in het woonbegeleidingscentrum aan de Oude Baan Beneden in Reuver wonen. Overdag gaan zij naar de dagbesteding.

De woongroep Oude Baan Beneden in Reuver:

De Oude Baan beneden bestaat uit 2 woongroepen; 4 cliënten wonen in één groep en in de andere groep wonen 5 cliënten. Deze vacature is voor de groep van 4 cliënten. Tijdens het werken heb je nauw contact met je collega van de andere groep en kom je elkaar geregeld tegen in de gezamenlijke keuken.

De cliënten hebben elk een meervoudige beperking en zijn tussen de 25 en 45 jaar. De begeleiding richt zich enerzijds op het fysiek verzorgen van deze cliënten waarbij gebruik wordt gemaakt tilliften en andere hulpmiddelen. Je begeleidt deze cliënten bij het in stand houden en/of verbeteren van hun vaardigheden en samen maak je kleine stapjes, daar waar mogelijk. Hierbij wordt zoveel als mogelijk uitgegaan van de eigen regie waardoor deze clienten toch hun eigen keuzes kunnen maken om een zo prettig mogelijk leven te leiden. Voorbeelden hiervan zijn het zelf bepalen wat je op je boterham wilt, welke muziek je luistert, welke kleren je graag aan trekt en welke activiteit je in de avond of het weekend wilt gaan ondernemen. Als (Ondersteunend) Begeleider mag jij hen begeleiden bij al deze activiteiten.

De collega's van het team geven aan dat zij hier heel graag werken omdat de sfeer in deze groep echt huiselijk en gezellig is en dat cliënten graag samen dingen doen en ondernemen. Ze maken dan ook heel graag en regelmatig uitstapjes zoals naar het terrasje, de disco, naar fun pop, gaan met de huifkar op pad of op vakantie of naar de bioscoop. En als begeleider ga je regelmatig met hen mee op pad!

Functie informatie:

Van nature ben je in staat om in te spelen op uiteenlopende begeleidingsvragen. Je krijgt energie van het mede uitvoeren van de individuele begeleidingsplannen om samen met je collega's de wensen van de cliënt te mogen verwezenlijken. Als (ondersteunend) begeleider creëer je een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Tevens ben je in staat om vanuit hun gedrag te kijken naar de hulpvraag.

Wat hebben we te bieden?

  • Goede werksfeer en fijne collega's.
  • Een teamleider op locatie om mee te sparren en af te stemmen.
  • Je kunt een beroep doen op de gedragsdeskundige.
  • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via het digitale "Mijn Leerportaal" en e-learning via GoodHabitz.
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, ruime reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.

Wat verwachten we van jou?

  • Een agogische opleiding op minimaal niveau 3.
  • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Alle bewoners gaan naar een dagbesteding (overdag) waardoor je in onregelmatige diensten werkt (ochtend, avond-, weekend- en slaapdienst).

Informatie:

Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Louise Haasen, teamleider Wonen Reuver, 06 - 53 98 36 76.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.